Matura

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 02 maja 2007, 0:12

brylancik pisze:Ale jemu chodzi o merytoryczną zawartość wypracowania IMO. Wiem bo u mnie też takie pisaliśmy a potem nauczycielka sprawdzała je z kluczem i wstawiała punkty. Za kompozycję język itp to przeciez jasne jest jak są punkty przyznawane.
No tak tylko że do merytorycznej zawartośći nie ma ściśle okreslonego klucza. Jesli np. masz temat na wypracowanie "Opisz i zanalizuj stosunki międzyludzkie i sytuacje panującą w Polskiej wsi na podstawie Chłopów Stanisław Reymonta", to przecież nie zaczniesz pisać o Zemście ani Potopie. Nawet osoba której słabo idzie pisanie i ma problemy z polskim powinna utrafić w klucz czyli po prostu wypełnić polecenia zawarte w temacie wypracowania, proste nie?. A te punkty za styl kompzycje język itd. też są bardzo ważne i stanowią dużą cześć ogółu punktów za wypracowanie.

Sasha pisze:Jeden napisze na 5 stron nie na temat a drugi nic i troche i co z nimi
Do zawodówki mogli isc a nie sie pchają tam gdzie nie trzeba, w Polsce (IV RP zwana Kaczogrodem) brakuje fachowców, a mam za dużo "magystrów" Marketing i Zarządzanie się kłania (jak pomysle ze taki cloner itp. będzie miał wykształcenie wyższe to :suicide: )

Wróć do „Hyde Park”