No tak tylko że do merytorycznej zawartośći nie ma ściśle okreslonego klucza. Jesli np. masz temat na wypracowanie "Opisz i zanalizuj stosunki międzyludzkie i sytuacje panującą w Polskiej wsi na podstawie Chłopów Stanisław Reymonta", to przecież nie zaczniesz pisać o Zemście ani Potopie. Nawet osoba której słabo idzie pisanie i ma problemy z polskim powinna utrafić w klucz czyli po prostu wypełnić polecenia zawarte w temacie wypracowania, proste nie?. A te punkty za styl kompzycje język itd. też są bardzo ważne i stanowią dużą cześć ogółu punktów za wypracowanie.brylancik pisze:Ale jemu chodzi o merytoryczną zawartość wypracowania IMO. Wiem bo u mnie też takie pisaliśmy a potem nauczycielka sprawdzała je z kluczem i wstawiała punkty. Za kompozycję język itp to przeciez jasne jest jak są punkty przyznawane.
Do zawodówki mogli isc a nie sie pchają tam gdzie nie trzeba, w Polsce (IV RP zwana Kaczogrodem) brakuje fachowców, a mam za dużo "magystrów" Marketing i Zarządzanie się kłania (jak pomysle ze taki cloner itp. będzie miał wykształcenie wyższe toSasha pisze:Jeden napisze na 5 stron nie na temat a drugi nic i troche i co z nimi