najlepsza 11 rep. hiszpanii

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 04 maja 2007, 21:34

Jeżeli chodzi o mój skład to prezentuje się on następująco:

Bramka: Íker Casillas - od dobrych paru lat prezentuje równą, dobrą formę w Realu. Na rezerwe dałbym Valdesa i jako trzeci bramkarz Reina.

Obrona: Prawa obrona Ramos, który jeszcze nie pokazał pełni umiejętności, środek to Puyol podpora defensywy, Albiol - młody aczkolwiek obiecujący, a na lewej stronie jeszcze pół roku temu postawiłbym na Pernie, ale teraz mam niemały problem. Na pewno nie Del Horno, którego nie widziałem w akcji już od pół roku (?). Trzeba by się skonsultować z asystentem.

Pomoc: Defensywny pomocnik to oczywiście Xabi Alonso, nie Fabregas, dlatego że nie ma on tak dużego doświadczenia i ogrania jak Alonso. Lewa flanka to Vicente lub Silva ze wskazaniem na tego drugiego i to nie dlatego, że lubię Valencię, tylko dlatego że nikogo innego nie widzę po lewej stronie pomocy. Prawa strona to oczywiście Joaquin. I pozostał ofensywny pomocnik, kiedyś Valeron, teraz Xavi, a wypróbowałbym na tej pozycji Iniestę.

Napad: David Villa - as Valencii, człowiek od ,,brudnej" roboty. Co do drugiego napastnika to po raz kolejny mam nie mały problem. Torres, który kiedyś przez jednego z użytkowników był porównywany jako lepszy od Eto'o nie w formie. Tak, więc decyduje się postawić na... Raula! ;) Zawodnik wg. mnie przez Capello nie potrzebnie wystawiany na pomocy lub po prostu za rzadko gra. Dałbym mu szansę, bo o to że potrafi strzelać gole bym się nie martwił ;P

Wróć do „Hiszpania”