Filmy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 05 maja 2007, 0:54

Mnie też Labirynt Fauna mocno rozczarował i tak na dobrą sprawę nie wiem nawet co o nim napisać, bo jakoś specjalnie emocji u mnie nie wywołał, a raczej powodował mocne znudzenie przy długich scenach z partyzantami czy wątkiem ciężko chorej matki, które mnie specjalnie nie ruszały. Wątek fantasy i baśni poza ładnie zrobionym wizualnie faunem i tym kolesiem z oczkami tam gdzie ich nie powinno być jakiś taki.... ogólnie film mi się nie podobał, fabuły nie wyłapałem (np. no bo poco ona ma robić te zadania) a i gra aktorów mojej uwagi nie przykuwała więc film obejrzałem do końca chyba tylko z poczucia obowiązku (zresztą nie wiem jakiego)

Ale mogę powiedzieć, że podobał mi się "Człowiek Roku" z dobrą rolą Robina Williamsa. Film o polityce, kampanii wyborczej w USA, charyzmatycznym i oryginalnym kandydacie spisywanym na pożarcie przez sondaże czyli niby wątek oklepany, ale z drugiej strony sporo fajnego poczucia humoru i ciekawy wątek z pracowniczką firmy zajmującej sie elektronicznym liczeniem głosów, poza tym film dobrze pokazuję politykę wytykając Lobbing i kreując polityka idealnego

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”