Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 05 maja 2007, 21:05

Dzisiaj to Skra miała moc... Wlazły nadal nie błyszczy, ale za to zespół jest zespołem (jakkolwiek to głupio brzmi).

http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosc ... 71dbc3ebd5

Ciekawe statystyki, wynika z nich dość jasno - Skra wygrała blokiem 16 do 5. Nawet przy tak dużej sile ognia JSW nie udało się odrobić takiej straty. A to co JSW zrobiło w 4 secie to tylko współczucie dla Totolo, któremu taka gra "blondynów" skróciła pewnie życie o rok albo dwa.

Cieszy mnie bardzo wygrana Skry, już nie tylko jako kibica Bełchatowskiej drużyny, ale jako kibica który chce zobaczyć jak najwięcej meczy.

Hala Jastrzębia przestała już dawno być ich atutem więc możliwy jest wynik 3-1 w meczach. I na taki liczę, chociaż nie obrażę się jeśli Skra wygra 3-2.

- zaskoczenie to ekstra zagrywka Ivanova
- wkurzył mnie Murek co się kłócił, że piłka go nie uderzyła (w pierwszym secie)
- gra środkiem ładna w pierwszym secie, a potem to zagranie z Gruszką
- jak dla mnie bohaterem był Gruszka - to on trzymał atak i zdobywał najważniejsze pkt - takie które kończyły serie JSW
- Wlazły lepiej niż wczoraj, ale jeszcze nie to co byśmy sobie życzyli. Oby to była tendencja wzrostowa.

edit:

Trochę z innej beczki. Apropo świętej krowy (obym musiał odszczekać te słowa, czego sobie szczerze życzę) Lozano. Swoją drgoą z krowami to Raul chyba ma trochę wspólnego. Jak mniemam zna się na nich, na ranczo spędza chyba więcej czasu niż w Polsce. A pensje dostaje cały okrągły rok. Mam nadzieję, że na nią zapracuje ciężko i kadra nie stanie w miejscu. ME impreza cięższa niż MŚ - nie ma łatwych meczów. Nie będzie Iranu, Tunezji, Chin, etc. Tak czy inaczej, mnie osobiście lekko irytuje momentami Lozano, ale jeśli przynieść ma nam to medal to jestem w stanie się poświęcić.
Lozano obrażony na Skrę
Zarzeczny o wyczynach "Żywego trupa" Beenhakkera w analogii do Lozano
Ostatnio zmieniony 05 maja 2007, 23:36 przez bellus, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”