Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 06 maja 2007, 13:20

piorun13 pisze: Jesli chodzi o aspekty czysto bramkarskie to zaczynajac od gry na lini wedlug mnie w tym elemencie obaj gracze prezentuja sie podobnie refleks obaj maja na wyskoim poziomie ale wiekszy wzorst, mniejsza waga i duzo wiekszy zasieg rak przemawiaja za Yohannem i tutaj musisz sie ze mna zgodzic, gdyz przewagi wzorstu i zasiegu rak jaki ma Pele Fabian nie nadrabia takze skocznoscia. Kolejnym aspektem fachu bramkarskiego sa wyjsia do gornych pilek ale tutaj zaden z nich sie nie wyroznia czyms specjalnym, natomiast jesli chodzi o gre nogami to nawet sam trener bramkarzy legii powiedzial ze Lukasz w tym aspekcie musi sie duzo nauczyc, u Yohanna ta gra nogami tez nie zachwyca, obaj mlodzi wiec tego akurat moga sie szybko nauczyc. Ale jesli chodzi o rzuty karne to tutaj Fabian odstaje wyraznie od Yohanna gdyz mowi sie ze Pele wecej broni niz puszcza karnych (gdzies w necie nie wiem czy nie na youtube.com jest filmik jak braoni 3 jedenastki z rzadu) a to robi wrazenie.
Jesli Yohann ma choć taki refleks jak Fabiański to naprawde gratuluje ogromnej ilosci straconego czasu na obserwacje, bo albo nie widziałes Polaka albo Francuza w akcji. Jesli chodzi o grę nogami, to Fabiański powinien nad nia popracować, zreszta w przypadku bramkarzy Legii to nic nowego. Jednak u Francuza gra nogami to tzw. praca od podstaw, można nawet powiedzieć, ze on nogi uzywa tylko do wybijania...
Osobiście nie przypoominam sobie ani jednego karnego obronionego przez Pele, ale pewnie taki był...
Inna sprawa, ze jak wspomniał kyloloko Polak jest młodszy, a niczym bardzo nei odstaje od Francuza, wg. mnie jest od niego lepszym bramkarzem.
Fakt dośodkowania i wyjscie do górnych piłek nei jest na najwyższym poziomie, a u Pele ma tą przewagę, zę jest wyzszy, ale także nie mozna powiedzieć, ze w powietrzu gra znakomicie.

Wróć do „Anglia”