jezzo pisze:Wow, błysnąłeś. Radzę na przyszłość zapoznać się ze znaczeniem pojęcia "ironia". Uwierz, myślenie nie boli.
Ciekawe, ktore słowo w tym zdaniu miało o tym świadczyć...
mihalinho pisze:PD jeszcze nigdy nie była tak emocjonująca i jestem przekonany, że jej zwieńczeniem bedzie Mistrzostwo dla Realu.
Kiedyś na pozatku lat 90 były podobne dwa sezony, kiedy Real dwukrotnie tracił na rzecz Barcy mistrozstwo w ostatniej kolejce. Oczywsicie ja tego nie widziałem, ale były to lata nei tak bardzo odległe i łatwo tego sie doszukać.
Tym razem jest troche inaczej, bo jest i trzeci zespoł(Sevilla), a nawet czwart(Valencia).
Co do samego mistrzostwa wg. mnie przed ostatnia kolejka wszystko będzie juz wiadome. Barca jesli wywiezie choć punkt z Madrytu, będzie świętować poraz trzeci z rzedu w derbach Barcelony.
Real ma nadal trudny terminarz, mimo tego, ze pokonał i Valencie i seville. Teraz czeka ich rewanż min. za upokorzenie na SB z Recreativo i na Romaleda z Saragossa. Oba zespoły walcza nadal o europejskie puchary. Saragossa nawet o el. Ligi Mistrzów. Dodaktowo jeszcze będący ostatnio w bardzo dobrej formie Espanyol. Jadynie Mallorca i Depor wydaja sie łatwymi przeciwnikami, choć nigdy łatwo z Deportivo Realowi nie było.
Barca kolejno u siebie walczacy nadal o utrzymanie Betis, bardzo cięzkie spotkanie z Atletico, ktore walczy o UEFA, Getafe na CN, ktore pewnie nadal będzie się liczyło w walce o europejskie puchary, jednak to ekipa swojego stadionu i na zakońzenie Derby na CN z Espanyolem oraz kolejne Derby z Nastic. teoretycznie jedynie Atletico powinno urwać punkty, choc i oni ostatnio nie sa w dobrej formie.