Hokej

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 09 maja 2007, 17:53

:o Widzę że o hokeju piszecie w odpowiednich tematach :brawo: :lol:

Jak już po I tercji meczu Rosja - Czechy odkryłem że mam możliwość oglądania Mistrzostw Świata :jupi: to obejrzałem sobie pozostałe dwie. W II tercji Czesi czasem groźnie atakowali i parę razy na kilka chwil przejmowali inicjatywę, jednak niewiele z tego wynikało bo ich strzały zazwyczaj były mało precyzyjne i do strzelenia bramki w zasadzie brakowało któregoś z Czechów w odpowiednim miejscu i czasie by skierować krążek do bramki. A tak to Rosjanie prezentowali się dużo lepiej i jak naciskali na Czechów to ci niewiele mogli zdziałać. Jednak tercja ta zakończyła się bezbramkowym remisem głównie dlatego że w końcówkach akcji brakowało im precyzji. W trzeciej części meczu Czesi kompletnie nie istnieli a jej wynik 3:0 mógł być nawet i wyższy. Na dzień dobry brameczkę dobijając strzał pod nogami bramkarza Czech strzelił Małkin. Gracz Pittsburgh Penguins także ustalił wynik III tercji jak i całego meczu po ładnej indywidualnej akcji kiedy to oszukał bramkarza rywali i w kontrataku posłał krążek do bramki po wcześniejszym jej objechaniu od tyłu :P O nieporadności Czechów po których spodziewałem się więcej, a szczególnie tego że w ostatniej tercji rzucą się do odrabiania strat, świadczył fakt że nawet grając w przewadze w pewnym okresie nie potrafili wyjść z własnej połowy a to za sprawą wysoko kryjących Rosjan. Mecz zakończył się wynikiem 4:0 i było to ich zasłużone zwycięstwo bo przy wcześniejszym skromnym 1:0 miałem obawy że jedna przypadkowa akcja może spowodować stratę bramki przez lepiej grających Rosjan.

W kolejnych parach chciałbym aby awnsowały: Kanada, Finlandia i raczej Szwecja :P

Teraz mam kilka pytań do ekspertów :P :arrow:
- Jak sobie radzą w MŚ Owieczkin i Małkin :?: Ten drugi rozegrał dziś dobre zawody i strzelił dwie bramki ale czytałem że podczas play-off NHL w meczach z Ottawą był zmęczony i nie prezentował się tak dobrze jak podczas całego sezonu nierzadko zachwycając swoją grą, a dziś taki występ :warrior:
- w MŚ gra Crosby bo miał kontuzję na ich początku :?:

Duch pisze:Jeśli ktoś skorzystał to się nie zawiódł.
:rydzyk:

Wróć do „Inne sporty”