Pogon - Odra
Odra nie przegrała 9 meczu z rzedu, co ważne wygrała z tych 9, wygrali 6. Trudno wyrórzniać piłkarzy pierwsze skrzypce odgrywa trener i taktyka jaka nakłada na swoich podopiecznych. Jesli znajada się jeszcze piłkarze, ktorzy potrafia sie do tego przystosować to można wygrywać z Korona, Wisła Kraków czy Bełchatowem. Skoro mozna z czołowka to tym bardziej z Pogonia... Cieszy mnie ta porażka, bo trudno oglądać Brazylijczyków, ktorzy podobno sa pilkarzami. Moze coś się zmieni jak spadna z ogromnym hukiem. Bramki zaczął strzelać tak jak to robił w 2 lidze- Grzegorzewski i pewnie kolejny transfer się szykuje.
Arka - GKS
Róznica klas, ogromna ilość sytuacji podbramkowych, pokaz umiejętności i przewagi zawodników Oresta Leńczyka. Wygląa to na dzień dzisiejszy najlepiej w całej lidze. A Gdynianie, mieli tylko ambicje. Fajnie, zę byli Lechici- Wachowicz, Nawrocik złapali forme, szczegolnie MArcin dziwnie zawsze pod koniec sezonu ma wysoką.
Wisła - Zagłębie
Prawde mówiąc ostatnio chyba mamrośnie u mnie niechec do Wiślaków, poraz kolejny maja robią wielkie pretensje po spotkaniu, kibice to samo, a po repley'ach cichosza. Sędzia dzisiaj wg. mnie pomylil się raz, przy spalonym Brozka, tylko to był taki spalony, ktorego wielu puszcza, a inni podejmuja ryzyko i podnosza chorogiewke. Co do karnych to tak po żółtej dla Brożka i Blaszczykowskiego i tyle w temacie. Dodatkowo żółtko dla Głowackiego niezliczone pyskowki ze strony Jakuba w strone obsady sędziowskiej, a on nawet chyba nie był kapitanem. Jednak nikt nie moze tak samo jak po spotkaniu z Odra tak samo po tym winic sedziego. Sam mecz był bardzo ciekawy, kilka sytuacji z obu stron i niepotrzebne podgrzewanie atmosfery.
Lech- Widzew
Kazdy dzisiaj szedł na stadion zoabaczyc 100 gola Reissa. Początek i pierwsza połowa nalezała do Łodzian, szczegolnie Napoleni grął dobrze. Lech stworzył 2-3 świetne sytuacje, ale tylko jedna wykorzystał. Po przerwie na boisku grał tylko Kolejorz i grał bardzo dobrze. Reiss na początku marnował setkę za setkę. Jednak co ma być to będzie i Reiss wszedł do setki i ją przekroczył.