Hokej

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 10 maja 2007, 23:02

Yukasz pisze:Miałeś rację żeby grać na awans Finów
Wiem :] Ja zagrałem.

Co do samego meczu to tak jak można się było spodziewać, było to najbardziej wyrównane spotkanie spośród wszystkich ćwierćfinałów. Obie drużyny pokazały kawał naprawdę dobrego hokeja, dlatego bardzo dobrze, że o awansie decydowały karne. Jeszcze raz potwierdziła się stara prawda, że Amerykanie bez swoich największych gwiazd z NHL nie potrafią skutecznie powalczyć o medale (pomijając oczywiście brąz z Pragi). Niby co roku są blisko, ale ostatecznie przegrywają te decydujące gry.
Yukasz pisze:W innych dyscyplinach do każdych innych czy to ME, czy MŚ wszystkie drużyny mają czas się przygotować

Trzeba jednak pamiętać, że w innych dyscyplinach Mistrzostwa Europy, czy Świata są rozgrywane nieco rzadziej, a w hokeju Mundial rozgrywa się co roku.
zawodnicy z drużyn które odpadły w play-off NHL dojeżdżają i wzmacniają swoje ekipy. Zaś hokeiści którzy walczą do końca o Puchar Stanleya na MŚ zagrać nie mogą
No i pewnie jeszcze długo nic się nie zmieni w tej kwestii. Władze NHL zgadzają się na przerwanie rozgrywek tylko na czas Olimpiady i to z wielkimi oporami, więc nie liczę na to, że dogadają się z IIHF o taki sam gest w strosunku do Mistrzostw. Jedyna rada to przesunięcie terminu samego turnieju po zakończeniu play-off, ale domyślam się, że skoro do tej pory nikt na to nie wpadł, to będzie ciężko wprowadzić pomysł w życie :roll:
Yukasz pisze:nasz jakąś normalną stronę o MŚ w Moskwie
Ja korzystam z TEJ

Wróć do „Inne sporty”