Przypomina mi się znane stwierdzenie: gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem (jest jeszcze modyfikacja tego: gdyby babcia miała drucik to by była radiem). Do rzeczy jednak. Wiadomo, że rozgrywający w JSW nie jest najwyższych lotów, ale to przecież nie w wyniku losowania on tam trafił. Tylko takiej, a nie innej pracy dzialaczy. Jeśli przegrają z tego powodu walkę o złoto to tylko ze swojej winy. Może wyciągną wnioski, może nie... Dla dobra polskiej siatkówki było by jakby wyciągneli, ale coś mi się wydaje, że w kolejnym sezonie drużyna będzie budowana bardzo podobnie.Yukasz pisze:Pewnie gdyby Zagumny rozgrywał w Jastrzębiu to nie byłoby rzucania piłek praktycznie w siatkę i w ogóle przy takim potencjale zwycięzca byłby dziś inny.
Chociaż trzeba oddać, że Ivanov i tak lepszy niż Laurilla, ale z drugiej strony to trudno mi znaleźć słabszego rozgrywającego na tym poziomie niż Fin.
W pełni się zgadzam.W dzisiejszym meczu najbardziej denerwowało mnie zachowanie Szymańskiego choć mu kibicowałem w skutecznej grze. On ma chyba coś nie tak z głową i nie wytrzymuje psychicznie stawki meczów w play-offach bo dziś zamiast całkowicie skupić się na grze szukał zaczepki z rywalami i rozpoczął z nimi wojnę na miny Rolling Eyes Nie raz szukał wzroku rywali zamiast podejść na środek swojej połowy i cieszyć się wraz z innymi zdobytymi punktami. W efekcie mimo że zagrał nieźle, to mógł być bohaterem Jastrzębia ale dobre akcje przeplatał ze słabymi.
Tylke, że to nie probelm Skry.
Yukasz pisze:jakiś koleś dobrymi zagrywkami samodzielnie wypracował przewagę
Jakiś koleś? Ten koleś to Ivanov środkowy reprezentacji Bułgarii. On chyba jest największą niespodzianką finału, sezon jak sam o sobie mówił zagrał fatalny, a teraz? A teraz to trzymam kciuki, żeby podpisał kontrakt na następny sezon.
Typ na dzisiaj? Wygrana Skry w analogicznym stosunku. Niestety nie zobaczę tego na żywo (czyli ogolnie, nie zobaczę) ze staych powodów wrocławskich... Wczoraj w barze byłem to sobie obejżałem.
edit po meczu
bellus pisze:Typ na dzisiaj? Wygrana Skry w analogicznym stosunku
[']
Jak widac na moim przykładzie:
a. w siatkówce wszystko jest możliwe, raz się wygrywa zdecydownie, a następnego dnia przegrywa jeszcze bardziej zdecydowanie
b. nie jest się dobrym wróżbitą we wlasnej sprawie
Meczu jak napisałem, nie oglądałem.
Z moich wiadomości JSW postawiło na siłe i mocną zagrywkę i to im dało zdecydowane zwycięstwo.