Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: mejgus » 12 maja 2007, 18:06

Gigi Buffon- Probably the best goalkeeper in the world

Dokładnie w 92 minucie uratował nam dwukrotnie zady. Pieknie to wybornil :)

Ogólnie trzeba przyznać że to Juve miało bezapelacyjną przewagę przez cały mecz. Na początku akcja Zebiny i ... no właśnie sędzia nie widział faulu, ale jak dla mnie Zebina po prostu wykorzystał wystawioną nogę przeciwnika i o nią zahaczył... podobnie jak robi to 90% napastników...

Gdyby Alex nie wykorzystał tego karnego to bym osobiscie go na stosie spalił :D miał cztery 100% sytuacje i żadnej nie wykorzystał.... Ale się zakończyło dobrze. Zaś Trezegola ganiłem przez 90 minut bo nie robił praktycznie nic... grał tak jak w ostatnich meczach czyli słabo ale jak trzeba to znalazł się w odpowiedniej sytuacji (podobne cztery razy marnował Alex), ale trzeba przyznać ogromną porcje braw dla Giovinco, wszedł bez kompleksów między obrońców i zagrał świetną piłkę.

Trzeba chwalić cały zespół, bo naprawie grali świetnie. Biegali, wymieniali pozycje, cały czas atakowali tak jak za najlepszych lat :D Tyle że znów jak nam świetnie idzie to obrona zasypia... jeden jedyny raz zagapili się (to był chyba Zebina) no i straciliśmy gola... ale oliwa zawsze sprawiedliwa i ostatecznie wygrała drużyna lepsza :D

mam tylko jedno pytanie natury technicznej w ilu piłkarzy kończyła mecz Bologna?? pamiętam jedna czerwoną kartke, ale też obrońcę który się zwijał z bólu przy linii końcowej ( a zmian już Bologna robić nie mogła) potem sędzia też kogoś wywalił do szatni... ale sam już nie wiem :D grunt że 3-1 :D

Wróć do „Włochy”