Siatkówka

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 12 maja 2007, 23:57

bellus pisze:Typ na dzisiaj? Wygrana Skry w analogicznym stosunku
Na szczęście się pomyliłeś :P Stało się to co mi się wydawało - 2:2 po obu meczach w Jastrzębiu, jednak myślałem że pierwszy mecz wygra Węgiel :roll:

Wynik 3:0 nie odzwierciedla przebiegu meczu bo pierwszy set Skra przegrała w końcówce. Drugi też był bardzo wyrównany i tylko w trzecim goście nie wierząc już w końcowe zwycięstwo spuścili z tonu. Dziś Węgiel zagrał o te kilka punktów lepiej od Skry i ostatecznie wygrał mecz. Optycznie Węgiel lepiej się dziś prezentował niż wczoraj a na pewno podbudowywały go kolejno wygrane sety. Ivanov (Węgiel) dla mnie po raz kolejny zagrał tak średnio jeśli mieć na uwadze wystawianie piłki. Mecz oglądałem kawałkami więc za dużo też nie mogę o nim powiedzieć ale po raz kolejny wrażenie na mnie zrobiły serwy Wlazłego. Na hali chyba nie było przyrządu do pomiaru prędkości ale komentatorzy pewnie mający takie w oczach mówili że piłka leciała ponad 120 km/h :o Jednak w kluczowych momentach Wlazły w przykry dla siebie sposób był blokowany i przy okazji obrywał wracającą piłką. Dziś dużo lepiej niż wczoraj zagrał Szymański bo nie zajmował się już tak często rywalami a przede wszystkim samą gra. Czasem też nadziewał się na bloki rywali ale było to bardziej spowodowane złym wystawieniem piłki. Nie do końca przekonuje mnie gra Murka bo mimo że też gra dobrze to więcej po jego grze się spodziewałem. Ale podobno grał z jakimś urazem wiec można mu wybaczyć. W Jastrzębiu (drużynie i w mieście, bo pierwszych dwóch meczów nie widziałem) też lepiej po tym co pokazywał z Resovią myślałem że lepiej będzie prezentował się Siezieniewski. Ogólnie dziś lepsze było Jastrzębie ale gdyby pierwszy pechowo przegrany przez Skrę set wygrali goście to mecz mógłby sie różnie potoczyć. A tak należy pogratulować Węglowi wygranej bo na nią zasłużyli. Jednak w ostatnim meczu skłaniałbym się ku wygranej Skry choć będę trzymał kciuki za Jastrzębie 8)

Wróć do „Inne sporty”