Giro d Italia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 maja 2007, 23:03

zygy pisze:Jeśli chodzi o aferą w Hiszpanii i wycofanie się Basso to:
W kolarstwie jest taki przepis że kolarze podejrzani o doping nie mogą startować w wyścigach i na tej podstawie Basso i Ulrich zostali odsunięci od wyścigów. Ich nazwiska są łączone z doktorkiem 'samo zło' więc coś mają na sumieniu. To czy Basso nie stosował dopingu nie jest wcale pewne bo on w poprzednim sezonie twierdził że nie ma nic wspólnego z Fuentesem a w tym już zmienił zdanie. I Basso jak na razie jest przesłuchiwany więc teraz moim zdaniem słuszne jest jego zawieszenie, a jaka była jego rola w tej całej aferze to się pewnie niedługo dowiemy. Zresztą kto by teraz zatrudnił Włocha jak sponsorzy dbają o swój wizerunek i nie chcą być łączeni z takimi brudami. A to czy Basso startował w wyścigach w tym roku to jesteś pewny :?: Bo ja słyszałem że tylko się przygotowywał z Discovery ale może i masz rację. A co do Hiszpanów zamieszanych w tę aferę to się zgadzam, ta sprawa śmierdzi na kilometr. W przednim sezonie słyszałem że największe nazwiska ze świata piłki (i nie tylko) miały kontakty z Fuentetsem a tu właśnie jakoś cicho :roll: Może to cisza przed burzą :think:

A jutro III etap z Barumini do Cagliari o długości 195 km i nie ma cudów - sprinterzy będą górą 8)

Obrazek

czeher :idzze: Wydaje mi się że Di Luca długo nie odda różowej koszulki lidera a to kolejne punkty dla ciebie. Ale wątpię żeby Włoch wygrał wyścig :P Ja i tak jak dla mnie dobrze bo myślałem że będzie bardzo źle :? W sumie to wszystkie punkty zawdzięczam McEwenowi 8)

Wróć do „Inne sporty”