Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 14 maja 2007, 1:28

Nie no muszę przyznać, że mecz był na miarę finału.Zmienność sytuacji, niektóre akcje rodem z NBA, oraz co najważniejsze walka i jeszcze raz walka.Wygrał Prokom, chyba jednak doświadczeniem.Skoro nawet Besok trafia trójki, a z lini miał chyba 100 % to nie było szans by nie wygrać tego meczu.W Anwilu zabolał mnie Hill, który ciągnął ten zespół a dziś dał poprostu dupy - o faulu na koniec 3 kwarty nie mówię, bo to ['] x 2, a jeszcze jak to mówił Romański, te punkty mogą się zemścić na końcowym wyniku - sprawdziło się.Otasevic też nie zachował się, że tak powiem jak przystało na zespół chcący być MP. Jagodnik słabo, Pluta w zasadzie też ale coś tam trójką pociągnął.Tak w ogóle to ja się zastanawiam, skąd tak dobry wynik dla Anwilu ? Muszę przyznać, że to chyba za młoda drużyna jeszcze, by pokonać Trefli, ale przyszłościowa.Jak patrzę na ławkę Prokomu, to normalnie Kijewski ma nie kończący się potencjał - słabo gra Dalamau, w opcji są Pacesas, Slanina i tak z pozostałymi.Każdy wchodzi i robi show - dzisiejszy rzut Nordgaarda mówi sam za siebie - cudo.Było pare fajnych zagrań, jeszcze to zejście pod kosz Białka, czy rzut Pluty praktycznie z niemożlowej pozycji.Chce się oglądać takie mecze i naprawdę nie można było się dziś nudzić.Chyba pierwszy raz w życiu widziałem dziś akcję 5 punktową ;).No ale jak się nie mylę, to Jagodnik raz spudłował.

W finale liczę na Turów, jako że ciekawa drużyna, ten Filipowski naprawdę nauczył ich dobrej gry szczególnie w obronie, a i w ataku są zabójczy - choćby przykład gry ze Śląskiem, gdzie Wrocławianie nie istnieli w ataku.Trzymam kciuki i liczę na detronizację Puzzli.Pozdro.

Wróć do „Inne sporty”