Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 15 maja 2007, 20:19

Na moją znajomość języka włoskiego, z tej notki wynika, że Toni odchodzi do Bayernu za 15 mln euro, a jego kontrakt będzie opiewał na x mln euro rocznie.

W meczu z Mainz chyba Hummels już zagra. W ostatni weekend miał problemy zdrowotne i uniemożliwiły mu one występ w Cottbus. Teraz nie będzie przeszkód. Bo jak nie on, to może nasz wielki niespełniony talent Christian Saba zagra u boku Micho, bo ani z Lucjana, ani z van Buytena Hitzfeld w sobotę nie skorzysta.

Kilku piłkarzy zaliczy przeciwko Moguncji swój ostatni oficjalny występ w barwach Bayernu. Wśród nich są m.in. Scholl czy Brazzo, czyli piłkarze niezwykle zasłużeni dla klubu. Można też znaleźć niespełniony megatalent, alko-pseudogwiazdora czy zawodnika, który tak naprawdę nigdy nie dostał realnej szanse na regularną grę i odpowiedniego wsparcia ze strony szkoleniowca. Szczerze mówiąc, bardzo podoba mi się postawa Karimi'ego w tych końcowych fragmentach sezonu. Jest typowym mózgiem zespołu. Szkoda, że w sobotę spełni tę rolę po raz ostatni w Bayernie.

Jeszcze dwa słowa odnośnie transferów. Podobno kolejny piłkarz już dogadany. Czyli mamy już pięciu zawodników na nowy sezon. Jeszcze dwóch, trzech i można dać sobie na luz. Mam tylko nadzieję, że Hoeness nie będzie dalej bawił się w ciuciubabkę i w końcu poinformuje prasę, a przede wszystkim kibiców, jakich piłkarzy już zakontraktował.

Wróć do „Niemcy”