komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 18 maja 2007, 20:22

No ogólnie mówiąc, to po meczu Korona - Bełchatów, jestem bardzo zaskoczony. Nie spodziewałem się, że Korona, która ostatnio nie wygrywa, pod wodzą Kaliszana, byłego zawodnika Kolportera odniesie zwycięstwo nad liderem Orange Ekstraklasy.

Korona zaskoczyła mnie oczywiście na plus, a zawiodła mnie obrona Bełchatowa. Porażka tego zespołu cieszy, bo dzięki temu walka o mistrzostwo znowu zacznie się od nowa. Ta porażka Bełchatowian, to niewątpliwa szansa dla Lubina, który gra z Łęczną. Skorzystać także mogą legioniści, którzy jeszcze 'tylko' marzą o drugim miejscu, które gwarantuje start w eliminacjach Pucharu UEFA. Ale i tak wątpliwa jest wygrana Legii, która przyjeżdża do Poznania. (nie mogłem się powstrzymać od napisania tego). A no i ja jutro będę przy Bułgarskiej, a jak ja jestem na stadionie, to Lech zawsze wygrywa ;p, jeżeli mecz będzie na Canale +, to będzie okazja aby mnie zobaczyć (:wink:). Co do samego meczu w Kielcach, to stał on na wysokim poziomie, lecz obie ekipy nie ustrzegły się od błędów. Defensywa w obu ekipach nie funkcjonowała najlepiej, co można zobaczyć po wyniku. Mecz był szybki i zdecydowanie mógł się podobać kibicom. W Bełchatowie oczywiście nie zawiódł przyszły reprezentant kraju, Ujek, a w Koronie dobry mecz zagrał Bonin, zresztą jak i cała pomoc.

No więc, robi się teraz ciekawa sytuacja. Bełchatów prawdopodobnie spadnie na drugie miejsce, jeżeli Legia wygra (odpukać) to będą mieli do nich już albo aż 6 punktów straty, ale biorąc pod uwagę to, że było już ponad 12 to i tak jest nieźle. Zobaczymy jak to będzie, ale mam nadzieję, że mistrzostwo zdobędzie Zagłębie, które w tej chwili jest zdecydowanie najlepsze, a wicemistrzostwo rozstrzygnąć powinno się pomiędzy Bełchatowem, Koroną i Legią.

EDIT

No to Lech na pewno wygra

EDIT2

Odwołuję to co pisałem o Zagłębiu. [']
Ostatnio zmieniony 18 maja 2007, 20:50 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”