Polskie kluby w europejskich pucharach

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 22 maja 2007, 19:58

Mimo wszystko jeśli chce się grać w LM trzeba wygrywać nawet z takimi zespołami jak Szakchtar czy Rangersi. Przecież przy ewentualnym awansie walczy się z zespołami o klasę lepszymi. W rankingu krajowym jest tak ciasno , że bardzo istotne są mecze z każdym , dlatego mam nadzieję , że żaden klub sobie nie odpuści rywalizacji.
Co do Wisły to jest mi obojętna , od dobrych paru lat nie zachwyca jakoś szczególnie w pucharach , ale czas dać szansę innym. W tym sezonie radzili sobie w Pucharze Uefa całkiem nieźle , ale to nadal nie można nazwać sukcesem. Myślę , że Bełchatów mógłby powalczyć gdyby nie rozsprzedał większości zawodników , mają dosyć mocną kadrę i kilka wzmocnień + dobre losowanie może zapewnić sukces.
Zagłębie? Rok temu szybkie odpadnięcie z Litwinami czy Ukraińcami i nie wiem czy poradziliby sobie z kimś lepszym i dlatego trzymam kciuki za GKS.

Inna martwiąca mnie sprawa to to , że trzeci zespół w lidze gra tylko w Intertoto :lol: . Nie wiem , ale chyba tak jest tylko w naprawdę najsłabszych ligach :roll: . Nie ma żadnej motywacji do powalczenie o brąz.

Wróć do „Puchary Europejskie”