komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 28 maja 2007, 11:39

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4181988.html
Ktoś wyobraża sobie, jak wstrząsnęłaby Anglią sugestia Aleksa Fergusona, że Chelsea opłaca jego rywali, by specjalnie przykładali się do gry z Manchesterem United?
Wczoraj byly takie same spekulacje nt tego iz Mallorca miala otrzymac wielkie premie od koalicji zespolow walczacych o utrzymanie aby tylko urwac pkt teamowi z Bilbao :roll:
Po meczu natknąłem się na chłopca, może siedmiolatka, skandującego jeszcze "złodzieje, złodzieje".
No coz tak dziala filozofia stada
Ten sezon, najbardziej posępny od lat, kończy się nawet nie haniebnie, lecz żałośnie.
I po co takie epitety :think: ktore przynosza wicej zlego niz dobrego,
Wg mnie akurat ten sezon byl cyztsy i nieraz to juz powtarzalem. Tylko wytworzyla sie aktualnie otoczka skandalu poprzez dziennikarzy, Oresta Czesia, Majdana i kibicow na Legii, oraz fakt iz Zaglebie bylo w 2lidze zamieszane w korupcje
czytelnicy wyrzucają mi, że piszę z entuzjazmem o zagranicznym futbolu, a polskiego nienawidzę. Nieprawda. To polski futbol nie daje się lubić
Przeświadczenie o totalnej fikcji, jaka zastąpiła w lidze piłkarskiej sportową rywalizację
A dlaczego nie wspomni o Wloszech, gdzie to przewaznie teamy w ostatniej kolejce rozdaja pkt. tym ktorym sa potrzebne - a jest to widocznie bardzo dobrze - kursy u bukow na remisy w koncowych fazach wynosza 1,55 - wygrana Regginy z Milanem okresla sie kursem 1,25 :roll: itp.Wystarczy popatrzec na ostatnio kolejke i widzimy ze kazdy zepsol potrzebujacy pkt je otrzymal, nie zaleznie od tego z kim gral a spadl zespol, ktory niestety w ostatniej kolejce walczyl z zepsolem ktory rownie potrzebowal pkt jak jego rywal
Ale to u nas dizala tylko mafia bukmacjerska, nie w Berlinie a gracze serieA nie obstawiali nigdy meczy
Jeśli mogę pozwolić sobie na osobisty wtręt:
Tez mam osobisty wstret ale do pana Steca i to juz od kilku dobrych lat

edit
Tomaszewski pisze:Pod względem sportowym zespół ten nie zasłużył na mistrzostwo. W sobotę powinien przegrać w Warszawie 2:8, a wygrał 2:1. Czy tutaj wszystko jest w porządku?
Dziennik pisze:Może chodzić nawet o kilkanaście meczów, bowiem prawie wszyscy arbitrzy, którzy wtedy gwizdali lubinianom, zostali już zatrzymani, bądź sami się zgłosili do wrocławskiej prokuratury. Do dziś sędziuje zaledwie czterech. Co ciekawe, jest wśród nich... prowadzący sobotni mecz Legia - Zagłębie Hubert Siejewicz.
Powiedzcie mi czym zawinil Siejewicz w sobotnim meczu, ze sa w stosunku do niego liczne podteksty jezeli chodzi o ten wlasnie mecz (nie poruszam tutaj innych jego wystepow)
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, 13:22 przez czeher, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Polska”