Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 29 maja 2007, 14:27

Legia.com.pl pisze:Skaba piłkarzem Legii
Jak przed chwilą poinformował nas dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak, warszawski klub osiągnął dziś porozumienie w sprawie transferu bramkarza Odry Wodzisław, Wojciecha Skaby. Informacja ma zostać oficjalnie przekazana w najbliższym czasie.

- Z radością mogę potwierdzić, że Wojciech Skaba jest już piłkarzem Legii - stwierdził Trzeciak, dodając: - To młody, utalentowany zawodnik, który ma zdecydowanie walczyć o miejsce w pierwszym składzie. Cieszymy się, że udało się nam go pozyskać - zakończył dyrektor warszawskiego zespołu.

Skaba ma 23 lata, mierzy 190 cm i waży 71 kg. W pierwszej lidze w barwach Odry rozegrał do tej pory 17 spotkań, w których wpuścił 14 goli. Nie wiadomo jeszcze, jak długim kontraktem związał się z Legią ani jak dużo kosztował warszawski klub; prasa spekulowała o kwotach w okolicach 300 tysięcy Euro.
Wydaje mi się, że bardzo dobry jest to brakarz. Chociaż tak naprawdę to wybił się dopiero w tej rundzie. Z wcześniejszych meczów jakoś za bardzo go nie kojarzę. Mimo wszytko, jeśli Mucha zostanie to pewnie Słowak będzie numerem jeden w bramce Legii. Przynajmniej na początku następnego sezonu.

Ta cena jednak wydaje mi się kosmiczna i nie sądzę, aby nawet połowę tego za niego zapłacili.

Wróć do „Polska”