Może moje słowa jakoś okażą się prorocze... Chociaż oczywiście za wcześnie to jeszcze oceniać. Na pewno te dwa ostatnie wymienione przeze mnie zespoły są jak na razie najaktywniejsze:Duże ambicje wykazuje Radom. Jeśli zrealizuje swoje założenia (dobry rozgrywający, Prygiel, dobry środkowy) to będą mogli namieszać i to zdrowo. Zwłaszcza, że czołowe ekipy (poza SKRĄ) raczej na pewno mocno się osłabią. Może w przyszłym sezonie skład 4 się zmieni i będzie tam obok Bełchatowa i Jastrzębia, Radom i Rzeszów?
http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosc ... tkie.17183
Na papierze wygląda to bardzo ładnie. Co do transferu środkowego to mam wątpliwości czy zostanie w Rzeszowie Szczygieł, czy będzie dla niego miejsce. Tak czy inaczej w Resovii raczej nowa jakość nadciąga. Sceptycznie podchodzę do doniesień o bardzo poważnej ofercie dla Szymańskiego, ale kto wie, kto wie. Tak czy inaczej każdy następny transfer Resovii (ewentualny) musi być polski. Kto z wolnych zawodników byłby ewentualnie w stanie wzmocnić 5 drużyną minionego sezonu? Jak patrzyłem kto odchodzi z I ligi to moją uwagę przykuło jedno nazwisko - Arkadiusz Olejniczak. Chłopak miał talent, co z nim zrobił to inna kwestia. Tak czy inaczej chciałbym go zobaczyć w nowym sezonie na parkietach PLSu.
Jadar też smiało sobie poczynia. Chudik, Gawryszewski, Prygiel - na pewno progres będzie. Czytałem dzisiaj, że SKRA chciała by wyciągnąć Pęcherza, problemem jest to, że ma on ważny kontrakt z klubem z Radomia. Tak czy inaczej będzie się jeszcze działo w sezonie ogórkowym czy też raczej lepiej powiedzieć w sezonie reprezentacyjnym.
Co do Chin jeszcze to wtopa nie tylko ze światłami, ale też z koncentracją / wytrzymałością. Tak czy inaczej dobrze, że wygrali. Ciekawy wynik osiągnęli chwaleni po pierwszym secie, pierwszego meczu przeze mnie Koreańczycy. 2-3 z Brazylią, nawet rezerwową ujmy nie przynosi. Nie widziałem Japończyków, ale teraz to chyba Korea jest najlepszą drużyną azjatycka (tyle, że Drzyzga dobrze mówi, że Ci gracze nie rozwiną się, bez kontaktu z ligą włoską, rosyjską, polską - ale to nie nasz problem).
Jeszcze jedna kwestia - KATASTROFA: to co się stało w Bułgarii to jest dla mnie niewytłumaczalne, jak tak silna drużyna mogła przegrać 3 mecze. Znaczy pewnie jakby wygrali z Ukrainą to by z Bułgarami powalczyli bardziej. Tak czy inaczej klęska dla tych chłopaków.
http://www.reprezentacja.net/aktualnosc ... tualnosci/