Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 30 maja 2007, 8:30

Babel pisze:Dopóki nie ujrzę Toniego w barwach Bayernu to nie uwierze.
maestro pisze:ale póki co po prostu nie wierzę :P
Czy wierzycie, czy nie, to nie ma większego znaczenia, bo Toni i tak będzie grał w Bayernie :P Wprawdzie Bayern jeszcze tego nie potwierdził, ale nie było też żadnego dementi, a zwykle jest tak, że wszędzie są już informacje o transferze danego piłkarza, a na naszej stronie pojawiają się na końcu :wink:
Babel pisze:Rozumiem, że Toni nie chciał odejśc do innej włoskiej drużyny.
Sądzę, że nie tyle nie chciał, ile Fiorentina nie chciała go puścić do Interu czy Juventusu i wspólnie z władzami ustalił, że najlepszy kierunek dla niego to będzie wyjazd za granicę. A w końcu z Florencji do Monachium aż tak dalego nie jest, pewnie mniej niż godzina lotu :P

A tak w ogóle, to mam nadzieję, że wszyscy wiedzą, że Toni nie będzie pierwszym Włochem w historii Bayernu? I nie mówię tu oczywiście o Maestrze Trapattonim, tylko o Ruggiero Rizzitellim, który bronił naszych barw w latach 96-98 :wink:
olson pisze: Niestety, zwiastowałaby odejście van Buytena, czemu jestem całkowicie przeciwny.
Akurat w tym punkcie się z tobą nie zgodzę - moim zdaniem naprawdę długo nie pociągniemy, grając na środku parą Lucio-van Buyten. Któryś z nich powinien wtedy odejść i z dwojga wolałbym żeby został Lucio, zwłaszcza, że przy taktyce z dwoma defensywnymi pomocnikami będzie miejsce na jego rajdy do przodu :wink: Tylko czy akurat Ujfalusi? Ja bym chyba wolał kogoś młodszego - może Barzagli? Byłby dobrym uzupełnieniem transferu Toniego :P
Babel pisze:ale nie moge sobie wyobrazić Toniego na boisku w Chociebużu.
No tak, zapewnie boiska w Livorno czy Regginie są mega lepsze od Cottbus? :roll: Nie przesadzajmy, Panowie, dobry piłkarz powinien odnaleźć się wszędzie. Zresztą jakoś taki Lizarazu, też mistrz świata i swego czasu najlepszy lewy obrońca globu, grał i w Chociebużu i w Rostocku i innych "dziurach" :P
Mates pisze:Ci zawodnicy to raczej uzupelnieni waszej lawki niz pierwszego skladu.
Na razie raczej tak, choć zważ, że wszyscy są młodzi, oprócz Toniego żaden nie przekroczył 25 lat. Zresztą tego uzupełnienia brakowało nam w tym sezonie, zwłaszcza w jego końcówce :wink: Poza tym, Sosa może okazać się naprawdę niezłym talentem, a co do Altintopa i Schlaudraffa, to już odpowiednio opisał ich Martinho.
Chlopaczek pisze:skoro macie tyle pieniedzy mozecie postarac sie wyciagnac Sneijdera.
Bayern nie sciągnie Sneijdera, jeżeli faktycznie pójdą w kierunku skrzydłowych i uda im się zakontraktować Ribery'ego lub Robbena. A Sneijder? Nie zdziwię się, jeśli w następnym roku będzie dalej grał w Amsterdamie, bo podobno Ajax, po tym jak dostali się do kwalifikacji LM, wcale nie jest skory do jego sprzedaży.

Jeszcze co do tych 13 mln za Lukę...Trochę też mi się nie chce wierzyć, zwłaszcza, że na początku mowa była o 18 mln. Mam czasami wrażenie, że kluby celowo zaniżają wysokość transferu ze względów podatkowych, a reszta kasy idzie pod stołem...No ale może szukam dziury w całym :P

Wróć do „Niemcy”