Już w sobotę kolejne emocje związane z meczami eliminacyjnymi do Mistrzostw Europy w 2008 roku
Z tej okazji postanowiłem sobie że coś sobie zagram - tak żeby wspomniane już emocje były jeszcze większe
Mój kupon:
Niemcy - San Marino under 8,5
Myślę że to dość ciekawa i niespotykana za często propozycja.Wynika z tego że Niemcy musieliby strzelić więcej niż osiem goli żeby ten typ się nie sprawdził (jakoś nie wierze w umiejętności strzeleckie graczy z San Marino...) Pomimo tego że dla Niemców to przeciwnik egzotyczny jestem zdania że wcale łatwo nie będzie im tak często trafiać do bramki gości. Chociaż z drugiej strony pamiętam doskonale wynik pierszego meczu 0-13. Nic jednak dwa razy się nie zdarza - w futbolu coraz rzadziej mamy do czynienia z takimi hokejowymi wynikami. Ponadto w środę Niemców czeka też istotny mecz ze Słowakami i liczę na to że nasi sąsiedzi oszczędzą trochę graczy San Marino. Kurs całkiem interesujący:1.75
Walia - Czechy 2
Czesi za wszelką cenę będą się starali nie stracić kontaktu z Niemcami w walce o pierwsze miejsce w grupie (zawsze to jakiś prestiż). Ponadto muszą uważać na zagrożenie ze strony Irlandczyków. Czesi bardzo dobrze sprawują się na wyjazdach : wygrana ze Słowacją 3-0 i cenny remis z zawsze groźną u siebie Irlandią. Walijczycy natomiast już raczej bez większych szans na awans - z ich formą u sieibie też nie jest najlepiej w tym elimiacjach (porażka 1-5 ze Słowakami). Liczę na pewne zwycięstwo na pewno lepszych piłkarsko Czech.
Białoruś - Bułgaria 2
Ten mecz to w mojej opinii największa niewiadoma - postanowiłem jednak zaryzykować i postawić na zwycięstwo gości.
Liczę na świetnego Dymitara Berbatova
Bułgarzy będą za wszelką cenę walczyć o zwycięstwo.Jeżeli liczą na wywalczenie awansu nie powinni tracić punktów z takimi zespołami jak Białoruś. Na ich korzyść przemawia fakt że nie ponieśli jeszcze w tych eliminacjach porażki jak i całkiem dobra postawa na wyjazdach - remis z Holendrami.
Jakieś Wasze uwagi, sugestie?
Proszę o skomentowanie