To juz przesądzone. Kalle potwierdził wczoraj, że Hitzfeld planuje grę bez klasycznej "10" za to z ofensywnymi skrzydłowymi.przembal pisze:Martwi mnie ze nie kupuja rozgrywajacego!!!
Myślę, że temat Sneijdera możemy uznać za zamknięty. Podobno Kaiser stwierdził coś w tym stylu "nie składaliśmy żadnej propozycji jakiemukolwiek Schneiderowi"przembal pisze: np Snaijder
Tak jak pisałem wcześniej, faworytem jest tu Ze Roberto, który podobno na tej pozycji gra w Santosie (może ktoś potwierdzić?), podobnie zresztą grał w reprezentacji choćby na ostatnich MŚ. Może zarząd szuka tymczasowego rozwiązania, chcąc też dać szansę Altintopowi i Ottlowi? Nie wiem jednak czy nie warto byłoby rozejrzeć się po innych alternatywach które obecnie oferuje rynek jak np. Bodmer czy Makoun?przembal pisze:Jak by znalezc 2 van Bommela
No i właśnie te skrzydła. Jak na razie, na tych pozycjach szału nie robimy - Sosa, który tak naprawdę nie wiadomo czy będzie strzałem w "10" czy następnym dos Santosem, Schweinsteiger, który nie wiadomo kiedy wróci do zrdrowia i Jansen, który owszem grywał w Borussii jako lewoskrzydłowy, ale jak sam stwierdził, woli grać na lewej obronie. Są jeszcze co prawda Altintop i Goerlitz, ale nie są oni jakimiś wirtuozami, jedynie uzupełnieniem i to bardziej o defensywnym charakterze. No i Schlaudraff, którego widzę raczej w roli cofniętego napastnika, jak w Aachen. Także sądzę, że coś musi być na rzeczy przynajmniej z Riberym, skoro Ottmar tak kategorycznie twierdzi, że w przyszłym sezonie opierać się będziemy na skrzydłachprzembal pisze:2 DM i 2 skrzydlowych
przembal pisze:Uli nauczyl sie targowac od Arabow jak nikt
Pytanie pozostaje, kto będzie grał w ataku z Tonim? Jak na razie faworytem jest Makaay, ale...tylko w przypadku, jeżeli Klose przyjdzie do nas za rok, jak to stwierdził wczoraj Rummenigge. Osobiście nie miałbym nic przeciwko transferowi Klose własnie za rok (jak już pisałem), żeby nie wzbogacać Bremy. Gdyby jednak Werder zdecydował się sprzedać nam Klose już teraz, to wówczas odejście Makaaya będzie więcej niż pewne. Tak czy inaczej, moim zdaniem Roy nie zagra u nas dłużej niż jeszcze jeden rok, zwłaszcza że kontrakt kończy mu się w 2008 r.przembal pisze:Toni