Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 01 cze 2007, 21:32

Yukasz pisze: W Turowie zostaje tata ogromnego tegorocznego sukcesu - trener Filipovski i powinien zostawić trzon składu co na pewno łatwe nie będzie. Oferty przedłużenia umów dostali już: Dragisa Drobnjak, Anders Rodriguez i Thomas Kelati :spoko:
I bardzo dobrze, z przeciętnej drużyny Filipovski potrafił stworzyć świetny zespół, ale trzeba to przyznać jeszcze nie na Mistzostwo Polskii. W ostatnich 2 meczach Rodriguez zagrał poniżej oczekiwań, ale za to Kelati dobrze prowadził Turów i w sumie gdyby nie ta nierówna gra to mogło być ciekawie.
Yukasz pisze:Z kolei w Prokomie Krauze obiecuje kontynuować realizację swojego planu czyli z roku na rok zajmować wyższą pozycję w Eurolidze.
Nie chcę ich przekreślać, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. W poprzedniej edycji i tak daleko doszli, awansując do TOP 16.
Mówi się że do Śląska do Urlepa może odejść z roku na rok słabszy Wójcik ale zobaczymy co z tego wyniknie.
No, jeżeli rzeczywiście ten transfer doszedłby do skutku to kibice w Sopocie nie wybaczyli by tego Wójcikowi :lol: . Ale zresztą to jest wątpliwe, bo co by tu nie mówić Wójcik jest już żywą ikoną, legendą Prokomu i jakoś nie mogę sobie wyobrazić sobie tego zespołu, bez właśnie tego zawodnika.
No i jest jeszcze Anwil w którym pozostaje trener Pipan i z pewnością Anwil na tym skorzysta bo trener nie będzie musiał budować zespołu w trakcie sezonu jak to miało miejsce w obecnym.

No tak, ale tak patrząc, to Pipan zespół przejął w połowie sezonu i potrafił on go postawić na nogi, a niemal awansował do finału. Szkoda tylko, że zabrakło Anwilowi postawienia kropki nad "i", a co się stało w meczach o 3 m-ce z Śląskiem to już nie wiem. Ale to inna sprawa, zobaczymy czy będzie jeszcze trenerem w następnym sezonie :)

Pozdrowienia

Wróć do „Inne sporty”