Siatkówka

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 02 cze 2007, 14:13

Nie no dla mnie pełen respect dla Kurka.Chłopak ma warunki, więc było mu łatwiej, ale trzeba przyznać, że grał bez kompleksów i pojedyncze czapy ( czy może nawet tylko 1 ) nie podcieły go.Szkoda tej kontuzji, która wiecznie droczy siatkarzy, nawet i mnie amatora :/ stawu skokowego.I pomyśleć, że on o 11 dni młodszy ode mnie, a tak sobie pogrywa :shock: .
Mecz taki, żeby go zagrać, najlepiej w odmienionym składzie, Możdżonek też się źle nie pokazał, chociaż nie ma co wątpić w jego przydatność do kadry po 1 meczu.Jeśli chodzi o Prygla, to zdecydowanie daleko mu do Gela czy Szampona, ale też swoje cegiełki dokłada.

Co do karuzeli transferowej, to powrót Bąka do Bełchatowa, nawet i na zmianewego nie jest wydaje mi się jego stratą.Grać w drżynie bez jajowej z Olsztyna, to była chyba dla niego większa katorga.Tutaj jest tyle meczów ( Bełchatów ) w sezonie, że chlop się i tak nagra, a przynajmniej Skra będzie miala teraz chyba jedno z lepszych przyjęć w Europie.Powinni wzmocnić środek jeszcze i byłoby cud miód.Ich duet rozgrywających, tj. Dobrowol i Neroj jest w zasadzie dobry, nie wiem po co tam robić zmiany, bo coś mi się obiło o uszy.Z Neroja będą ludzie, chociaż czasami chlopak ma niekontrolowane zagrania.Szkoda, bo jeżeli plotki o odejściu się potwierdzą, to szkoda będzie takiej osobowości jak Igła na libero.Może i Milczarek ma predyspozycje, ale to nie będzie początkowo to samo.Mam pytanie, czy Krzychu S. zostanie w Bełchatowie, na 4-go przyjmującego ? Jest jeszcze Chadała nawet i, ale on teraz się nie łapał nawet do 12-stki.

Gromadowski w Piacenzie to dla mnie szok.Z drugiej strony uznaję tego czlowieka za wielki talent, ale jeszcze nie ma takiego wachlarza zagrań, jak np. Szampon.Jak to mówi Drzyzga jego ataki dzielą sie na mocne i b. mocne.Pierwszy sezon, na patrzenie z ławki i ogrywanie się i będą ludzie na pewno z Marcela.

Jadar i Resovia się zbroją, Cze-wa chyba po fiasku poprzedniego sezonu i powiedzmy pochopnemu zainswestowaniu w graczy niektórych oslabi sie na pewno.Chociaż z drugiej strony, nawet gdyby tam grali sami juniorzy, to zawsze się znajdą w 4-ce :P.

A co do Bułgarskiej eskapady, zgadzam się, że to katastrofa, jednak z drugiej strony, dla wiekszości to był pierwszy sezon grając w szóstkach praktycznie zespołów juniorskich, co na pewno bylo przyczyną, a dwa nie zgadzam się z Bąblem troszkę, że to nie odpowiedni trener, bo to trener od "kadetów".Tylko, że on z nimi byl związany od dawien dawna, zna ich dobrze, lepiej niż ichni rodzice, więc musiał nim być, jednak mówię o 'teoretycznym trenerze jakiegoś rocznika od mlodego do 20 roku życia', bo obecny miewal dziwne decyzje kadrowe, kierowane czasami układami, czy znajomościami, mówiąc obiektywnie, o nie zabraniu mojego kumpla do Bułgarii.Cóż, to jest rocznik, który na pewno da nam wiele radości.Kurek przełamuje lody już :).

Czekamy na Bartka i jego opowieści.

Wróć do „Inne sporty”