Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 03 cze 2007, 23:52

bellus pisze:Libero Olsztyna na pewno nie jest odpowiednim kandydatem, ale co będzie to będzie
Tfu, tfu, literówka mi się wkradła. Miało być oczywiście, że Libero Olsztyna na pewno jest odpowiednim kandydatem.

Babel pisze:a gdzieś wyczytałem plotkę, że jutro oficjalnie Gelu w Częstochowie.
Jeśli to okaże się prawda to kompletnie nie rozumiem tej decyzji. Już lepiej było by chyba zagrać w Resovii jeśli w Polsce a nie w JSW. Resovia buduje bardzo silny zespół - oczywiście brakuje tutaj atakującego z prawdziwego zdarzenia - właśnie kogoś takiego jak Gelu.

Co do Częstochowy, to chyba powracają do taktyki młodości. Janeczek i tych dwóch młodych z Legii. Robi się ciasno w ataku, chyba że Janeczek na przyjęcie, albo środek - gdzie zaczynał. Swoją drogą to też jest świetny zawodnik. Jeśli zostanie atakującym to w epoce Kurka, Kamińskiego i Janeczka będzie większa walka niż teraz Wlazły i Szymański.

Śpi na razie Politechnika, chyba wyciągnęła wnioski z poprzedniego roku.

Jak już pisałem Resovia, szaleje. Tyle, że mają dwa problemy: atakujący i libero. Łuka na libero? Przyznam, że nie pamiętam jak grał na tej pozycji, ale zawsze jakoś sceptycznie podchodzę do zawodników przekwalifikowywanych. O tyle, w tym przypadku mniejsza strata, że Łuka nigdy ataku nie trzymał jakoś wybitnie, zresztą kto tam regularnie w Rzeszowie atak trzymał poza środkowymi. O ataku już pisał wcześniej Babel, ja w pełni się z tym zgadzam. Szkoda, że nie udało im się Janeczka ściągnąć, on jest taki bardziej wyrazisty w ataku niż Józefacki.

Sosnowiec jak każdy beniaminek musi się solidnie wzmocnić aby się utrzymać. Pożyjemy zobaczymy. Mówi się, o Patusze (tak to się powinno odmieniać?). Na pewno wreszcie miałby chłopak okazję pograć jako pierwszy atakujący. Jednak jakoś mi się wydaje, że zostanie po raz kolejny w Częstochowie. Amerykanie chyba wyjadą z pod Jasnej Góry.

Bydgoszcz nic nie robi, co zresztą jest logiczne bo nie wiadomo w jakiej lidze będą grać, ja tam myślę, że w PLSie, ale wszystko się może zdarzyć.

Mostostal nie głupi transfer Pilarza za niestabilnego Zapletala (swoją drogą Mostostal ma jakiś problem z Czechami, sprowadza dobrych zawodników, ale w Polsce grają niestabilnie - Popelka to też przecież był nie byle kto) i kłopot z atakującym - jak już pisałem trudno o dobrego atakującego w Polsce takiego do wyjęcia. Na siatka.org jest wpisany Novotny, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że jest to możliwe. Bajka i zasłona dymna.

Jadar buduje kadrę dość konsekwentnie i myślę, że będzie mógł walczyć (liczę się z wyjazdem Zagumnego - bez którego, PZU wg mnie straci miejsce w 4) o awans do pierwszej 4 (już chyba nie będzie można mówić o wielkiej 4). Liczę, że Bednaruk wybierze właśnie współpracę z Radomiem i powalczą już nie tylko o pojedyncze niespodzianki.

taki mój nie pełny i subiektywny przegląd wydarzeń transferowych jak na razie.

Wróć do „Inne sporty”