Tfu, tfu, literówka mi się wkradła. Miało być oczywiście, że Libero Olsztyna na pewno jest odpowiednim kandydatem.bellus pisze:Libero Olsztyna na pewno nie jest odpowiednim kandydatem, ale co będzie to będzie
Jeśli to okaże się prawda to kompletnie nie rozumiem tej decyzji. Już lepiej było by chyba zagrać w Resovii jeśli w Polsce a nie w JSW. Resovia buduje bardzo silny zespół - oczywiście brakuje tutaj atakującego z prawdziwego zdarzenia - właśnie kogoś takiego jak Gelu.Babel pisze:a gdzieś wyczytałem plotkę, że jutro oficjalnie Gelu w Częstochowie.
Co do Częstochowy, to chyba powracają do taktyki młodości. Janeczek i tych dwóch młodych z Legii. Robi się ciasno w ataku, chyba że Janeczek na przyjęcie, albo środek - gdzie zaczynał. Swoją drogą to też jest świetny zawodnik. Jeśli zostanie atakującym to w epoce Kurka, Kamińskiego i Janeczka będzie większa walka niż teraz Wlazły i Szymański.
Śpi na razie Politechnika, chyba wyciągnęła wnioski z poprzedniego roku.
Jak już pisałem Resovia, szaleje. Tyle, że mają dwa problemy: atakujący i libero. Łuka na libero? Przyznam, że nie pamiętam jak grał na tej pozycji, ale zawsze jakoś sceptycznie podchodzę do zawodników przekwalifikowywanych. O tyle, w tym przypadku mniejsza strata, że Łuka nigdy ataku nie trzymał jakoś wybitnie, zresztą kto tam regularnie w Rzeszowie atak trzymał poza środkowymi. O ataku już pisał wcześniej Babel, ja w pełni się z tym zgadzam. Szkoda, że nie udało im się Janeczka ściągnąć, on jest taki bardziej wyrazisty w ataku niż Józefacki.
Sosnowiec jak każdy beniaminek musi się solidnie wzmocnić aby się utrzymać. Pożyjemy zobaczymy. Mówi się, o Patusze (tak to się powinno odmieniać?). Na pewno wreszcie miałby chłopak okazję pograć jako pierwszy atakujący. Jednak jakoś mi się wydaje, że zostanie po raz kolejny w Częstochowie. Amerykanie chyba wyjadą z pod Jasnej Góry.
Bydgoszcz nic nie robi, co zresztą jest logiczne bo nie wiadomo w jakiej lidze będą grać, ja tam myślę, że w PLSie, ale wszystko się może zdarzyć.
Mostostal nie głupi transfer Pilarza za niestabilnego Zapletala (swoją drogą Mostostal ma jakiś problem z Czechami, sprowadza dobrych zawodników, ale w Polsce grają niestabilnie - Popelka to też przecież był nie byle kto) i kłopot z atakującym - jak już pisałem trudno o dobrego atakującego w Polsce takiego do wyjęcia. Na siatka.org jest wpisany Novotny, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że jest to możliwe. Bajka i zasłona dymna.
Jadar buduje kadrę dość konsekwentnie i myślę, że będzie mógł walczyć (liczę się z wyjazdem Zagumnego - bez którego, PZU wg mnie straci miejsce w 4) o awans do pierwszej 4 (już chyba nie będzie można mówić o wielkiej 4). Liczę, że Bednaruk wybierze właśnie współpracę z Radomiem i powalczą już nie tylko o pojedyncze niespodzianki.
taki mój nie pełny i subiektywny przegląd wydarzeń transferowych jak na razie.