WG. lech.poznan.pl czyli oficicjalnej strony.Dziś kontrakt z Lechem podpisał rumuński bramkarz, Emilian Dolha.
W poprzednim sezonie zawodnik występował z zespole Wisły Kraków. Umowa z Kolejorzem obowiązywać będzie 3 lata. W związku z tym, że Dolha nie przedłużył swojego obowiązującego do 30 czerwca 2007 r. kontraktu z Wisłą, został pozyskany na zasadzie wolnego transferu.
Dolha ma za sobą 28 występów w Orange Ekstraklasie oraz 106 meczów lidze rumuńskiej. W rodzimej lidze z zespołem Rapidu Bukareszt świętował zdobycie mistrzostwa kraju i dwukrotnie pucharu i superpucharu Rumunii.
Tak na szybko ciekawe ile Lech zapłacił Wiśle, skoro wg. Helera ma on wazny kontrakt przez kilka lat.
Kiedys w to nie wierzyłem, pisałem, że to Wisła w tym przypadku rozdaje karty, hmmm oni nawet widać nie potrafili ich potasować.
Ja wielkim zwolennikiem Dolhy nie jestem, bo to obcokrajowiec, jednak Kotor mi sie znudził i fajnie, że Rumun bedzie bronił bramki Lecha. Zaowdnik o takiej klasie wybiera Lecha zamiast Wisły, troche sie zmieniło w OE.