AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: goofii » 09 cze 2007, 19:04

subuK pisze:na wzmocnienia też nie ma kasy
Akurat tu sie nie zgodze bo budzet transferowy na ten sezon wynosi 15-20 mln euro wiec spokojnie ... na bank beda wzmocnienia , mercato sie tak naprawde nie zaczela wiec jeszcze troche czasu jest

Jesli dojdzie do odejscia CHivu to mysle ze niektorzy robia za duza tragedie z tego ... mysle ze taki Juan jest spokojnie w stanie zastapic go na srodku obrony i naprawde nie bedzie gral duzo gorzej (o ile nie lepiej )

A tak wogole to mam ciekawostke :

Totti 5 460 000 2010
Montella 2 800 000 2010
Mexes 2 500 000 2011
Chivu 1 800 000 2008
Panucci 1 800 000 2009
De Rossi 1 750 000 2009
Pizarro 1 750 000 2010
Ferrari 1 680 000 2008
Perrotta 1 500 000 2010
Mancini 1 450 000 2009

To jest top 10 jesli chodzi o kontrakty w Romie. Sa to sumy juz po odprowadzeniu podatku czyli tak naprawde wartosc podana trzeba pomnorzyc przez 2 bo podatek we Wloszech wynosi ok 50%. Czyli biorac pod uwage ze Roma ma limit kontraktowy wynoszacy 2,5 mln euro to jest 5 mln bez podatku. Czyli zey to lepiej zobrazowac i porownac do angielskich tygodniowek: 5000000 eur : 52 tyg = 96tys euro/tyg = 64 tys funtow/tyg ... wedlug mnie nie jest tak zle jak by sie moglo wydawac.
Ale trzeba zauwazyc ze kontrakt Montelli nam sie do tej pory czkawka odbija ... trzeba to jak najszybciej rozwiazac albo go sprzedajac albo obnizyc kontrakt bo to niedopomyslenia.
Oczywiscie trzeba tez brac uwage podwyzki dla De Rossiego no i rozwiazac sprawe z Mancini ... chociaz z tym ostatnim moze byc trudno bo to moze byc przypadek jak z Cassano ze bedzie chcial zarobkow przyblizonych do Tottiego :roll:
subuK pisze:podoba mi sie polityka transferowa kubu polegająca na kupowaniu za grosze dobrych zawodników i sprzedawanie ich do innych klubów za za konkretną kasę ale do czasu,
I to jest wlasnie najpiekniejsze, ze nie trzeba kupowac zawodnikow za wielkie pieniadze zeby prezentowali oni klase swiatowa. Ostani taki przyklad Tonetto ktory przychodzac do nas za darmo byl jednym z najlepszych zawodnikow sezonu w Romie i w wieku 32 zadebiutowal i zadomowil sie w Squadra Azzura. Takich zawodnikow trzeba szukac bo takich zawodnikow jest duzo tylko trzba ich znalezc, zaufac i dac szanse. Moj typ na to mercato : Modesto
Lakier pisze:bo w tym sezonie byly tylko 3 firmy ktore mialy szanse oczywiste szanse na LM, teraz bedzie az 6. Lazio, Juventus, Viola, Roma, Milan i Inter.
Jak dla mnie to z tych klubow to tylko Juve nie gralo w Serie A w tym sezonie :roll: :P w poprzednim sezonie nawet nie odejmujac pkt klubomtakim jak Lazio, Milan czy Lazio Roma uplasowala sie na 2 miejscu wiec nie widze zwiazku. Na dzien dzisiejszy kadrowo Lazio, Juve i Viola odstaja kadrowo od Interu Milanu i Romy

Wróć do „Włochy”