Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 10 cze 2007, 12:42

Udało się... Grali słabo, ale to się liczy. Chińczyki grały widowiskowo: szybko i mocno, no ale się udało. To Ambroziak zawsze mówił, że nie sztuka wygrać jak się gra dobrze, sztuką jest pokonać rywala kiedy gra się słabo. Ta sztuka nam się dzisiaj udała. IMHO tylko dzięki doświadczeniu. W czysto siatkarskich elementach trudno wskazać jakiś element gdzie bylibyśmy wyraźnie lepsi, ba z trudem by mi przyszło wskazanie elementów gdzie bylibyśmy ogólnie lepsi. Udało się nam to, co nie udało się Włochom (porażka z Japonią). Jak widać Azję stać na dobre mecze, a do IO jeszcze trochę czasu.

A zapomniałem powiedzieć, że wczoraj pierwszy set przegraliśmy w dużej mierze dzięki Pryglowi.

Z innych meczy:
Hiszpania - Niemcy - to co robili bracia Falasca to magia. Zwłaszcza atakujący kończył wszystko co dostawał. Oglądałem drugi set i kawałek trzeciego. Dzień konia Falaski, świetny poziom zagrywki, fenomenalny w ataku. Niemcy nie istnieli w secie drugim, w pierwszym stracili przewagę z 19-12 i przegrali do 23, w trzecim wprowadził rezerwowych i trochę się zmieniło. Bjorn Andrea niczym wielkim mnie nie zachwycił, miał tam ze dwie ładne zagrywki i widowiskowy atak z sytuacyjnej bez bloku w 2 metr boiska.

Francja - USA - pograli sobie wszyscy dobrze nam znani z PLSu nawet Salmon.
Taliaferro, Lambourne (L), Eatherton, Priddy, Millar, Salmon (L), Stanley oraz Ronney, Billings, Hansen - tak pisze siatka.org, ale to bzdura bo Salmon grał na skrzydle a nie jako libero. Był najlepiej punktunjącym swojej ekipy. Ogólnie ten mecz nie był jakiś taki porywający, nie wiem jak Francja to przegrała. Momentami USA grało siatkówkę na poziomie licealnym - była tak chyba ze dwa razy, że środkowy USA (nie Eatherton tak dla uspokojenia kibiców AZSu) zachowywał się jakby miał ADHD, koniecznie chciał dotknąć piłkę w akcji, skończyło się na błędzie oczywiście. Ogólnie USA siła i charakter, poza tym niewiele. Francja Puyol...

Wróć do „Inne sporty”