ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 12 cze 2007, 19:30

girlfromipanema pisze:po pierwsze, 9 dni temu była 40 rocznica wydania Sierżanta Pieprza.
Sgt. Pepper rządzi i jeszcze ta okładka, normalnie rewolucja :wink:

Choć nie jestem fanem The Beatles (ciekawe dlaczego w naszym kraju znajduja się ludzie którzy mówią na nich Bitlesi dziwna nazwa i głupia na dodatek) to sierżanta pieprza znam i doceniam ale to jednak nie moje "klimaty", ale jednak "A Day In The Life" wymiata. W wyborczej pojawił sie na rocznice wydania albumu całkiem ciekawy artykuł choć troche propagandowy jak to w wyborczej często bywa, mam gdzis nawet linka do jego internetowej wersji na gazeta.pl jak znajde to zapodam.

Pojawiło sie kilka nowych płyt np. White Stripes - Icky Thumb premier miała być 19 czerwca ale są pewne wycieki powiedzmy :wink:
Płyty jeszcze nie przesłuchałem ale gdy tylko będe miał dłuższą chwile wolnego czasu to zrobie to i coś napiszę.

Turbonegro - Retox - Tu tez były pewne wycieki bo oficjalna premier jest chyba 15.06.2007 a ja juz mam. Płyta całkiem dobra kto zna i ceni Turbonegro się nie zawiedzie. Nie miałem okazji jej jeszcze dokładnie posłuchać bo podobnie jak w przypadku White Stripes nie mam zbyt duzo czasu ale pierwsza moja opinia o tej płycie jest dobra.

PS: Ostatnio pod wpływem (wcale nie alkoholu) pewnego artykułu dokładnie posłuchałem ekipy pt. Joy Devision, znacie? Oczywiscie wczesniej cos tam słyszałem i troche ich piosenek znałem (nawet dość dużo) ale dopiero teraz dokładnie się wsłuchałdem w płyty Unkown Pleasures i Closer (w ta szczególnie) i coz troche depresyjna muzyka (Closer) ale w ogólnym aspekcie Polecam!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”