Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 15 cze 2007, 20:45

No dobra, napiszę tu coś znowu.

Transferowa karuzela rozkręciła się na dobre. Śląsk jest poważnie zainteresowany pozyskaniem duetu Pluta - Wójcik. Ciekawe to, bo Pluta sezon miał dobry, więc nie wiem czy włodarze Anwilu chcieliby go sprzedać. Jasna sytuacja jest natomiast z Wójcikiem, dla którego miejsca w zespole nie widział Kijewski, więc Wójcik kulturalnie podziękował za grę i wyjechał do Wrocławia, lecz nie wiadomo w jakim klubie będzie grał. Swoją drogą ciekawy to byłby duet ;) Erytrejczyk Kelati po wprost świetnym sezonie (15.7 punktu, 2.9 zbiórki i 2.1 asysty, trafiając za trzy ze skutecznością 43 procent) naturalnie zostaje w Zgorzelcu. Zainteresowany nim był oczywiście Prokom, ale do transferu nie doszło.

Wiadomo już na pewno, że Anwil opuści Otis Hill, Chris Thomas i Dusan Bocevski. O ile transfery Thomasa i Bocevskiego mnie nie dziwią, to szkoda mi trochę Hilla, który grał ogólnie dobrze, nie licząc pojedynczych fatalnych meczy. Może w następnym sezonie byłoby lepiej? Poza tym zespołowi z Włocławka przydałby się kto śtaki jak Hill, który potrafił poderwać drużynę w odpowiednim momencie. Transfer Chrisa Thomasa mnie w ogóle nie dziwi, bo ostatni sezon Amerykanin miał po prostu słaby. O wiele więcej się od niego wymagano, widocznie się na nim ,,przejechano". Wśród kandydatów do gry w Anwilu wymienia się między innymi Filipa Dylewicza i Łukasza Koszarka. Dylewicz może być, w Prokomie siedział na ławce, dlatego że miał ostrą konkurencje, ale trzeba pamiętać że Filip potrafi zagrać kapitalny mecz i w sposób znaczący pomóc Anwilowi. Transfer Koszarka też jest całkiem prawdopodobny, bo reprezentant Polski w Zgorzelcu siedział na ławce. Każdy chce pograć, pokazać się z dobrej strony, udowodnić że zasłużył na powołanie do repry. Wcześniej Włocławek interesował się Kitzingerem ale rzecz jasna ten wolał ofertę Prokomu, który będzie grał w Eurolidze. Wiadomo już też, żę Harrington, Ercegović i Wiekiera nie zagrają w Polpharmie. To jednak było do przewidzenia, dlatego że Polpharama miała walczyć o najwyższe cele. Nie udało się, może będzie inaczej w następnym sezonie. A i bym zapomniał, kontrakt z Czarnymi przedłużył Frasunkiewicz, ikona klubu. To było do przewidzenia, bo w jednem z wywiadów wypowiadał się, że nie ma zamiaru wyjeżdżać ze Słupska. A i jeszcze Roszyk w Sopocie. Bardzo ciekawy transfer, chyba najciekawszy jak dotąd w DBE. Roszyk reprezentant Polski podpisał kontrakt ze względu na szanse gry w Eurolidze i oczywiście walkę o najwyższe cele ;)

Dobra tyle, nie chce mi się więcej pisać jak nikt nie odpisuje ;p

Wróć do „Inne sporty”