Panowie koniec sezonu już trochę za nami, więc małe podsumowanie. Gdzie najlepszy doping? Najlepsza oprawa? Którego spadkowicza pod względem kibicowskim wam szkoda?
Dla mnie w tym sezonie pod względem dopingu zdecydowanie wygrał Widzew Łódź. Klub grał o środek tabeli, ale doping zza bramki niesamowity, nie wspominając o ilości i jakości młynu. Oprawa? Według mnie standardowo Lech Poznań i Legia Warszawa, jednak Lech ma większy stadion, czyli większe pole do popisu. Ze spadkowiczów może będzie zdziwienie, ale dla mnie Górnik Łęczna pokazał, że małe jest piękne. Kibice Górnika średnio tworzą 200 osobowy młyn, ale pomysłowe i oryginalne oprawy zasługują na wielkie uznanie. Z nowych drużyn w I lidze pod względem ultras Jagiellonia Białystok będzie miała duże pole do popisu, mając takich rywali jak: Lech, Legia, Widzew, Wisła czy wiele innych mocnych ekip w tej dziedzinie. Ruch Chorzów słynie z dobrych wyjazdów. Można powiedzieć, że liga zyska "cieplej", bo jak dobrze wiemy, każdy beniaminek ma swojego brata czy "starego znajomego". Ruch zagra mecz przyjaźni z Widzewem, Zagłębie Sosnowiec z Legią, Jagiellonia z byłą zgodą Wisłą. Polonia Bytom może sama jest w lidze, ale grają przyjaciele ich przyjaciół (Zagłębie Lubin, Cracovia czy Lech). II liga również będzie bardzo ciekawa, ale na razie wstrzymam się z komentowaniem składu ekip na nowy sezon, bo mogą zajść jakieś zmiany.