Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 16 cze 2007, 18:42

W koszykówce europejskiej rzadko występuje pojęcie 'sprzedać/kupić'.[/quote]

No możliwe, jeszcze się tak dobrze nie znam, oglądam polską ligę od kilku lat ;)
Yukasz pisze: Widziałem w TV wywiad z Wójcikiem który mówił że działacze z Sopotu ciągle się zastanawiają czy zaproponować mu nowy kontrakt a on mówił że nie będzie czekał w nieskończoność i szanuje siebie więc odchodzi. Typuje że będzie grał w Śląsku 8)
No to robi się ciekawie. Ja na miejscu Wójcika już dawno bym odszedł, dlatego że Wójcik wchodzi tylko na ogony lub zaczyna od początku, lecz po kilku minutach zostaje zmieniony. Powrót do Wrocławia wyszedłby mu na dobre, poza tym mógłby wtedy pokazać coś Prokomowi, który chce się go pozbyć (a raczej Kijewskiemu ;))

Yukasz pisze: Kelati dobrze zrobił bo dopiero w Turowie wyrósł na wielkiego zawodnika a tak rozpoznawalny nie był. Niech ogra się jeszcze co najmniej jeden sezon pod okiem Filipovskiego i dopiero potem rusza na podbój Europy. Jeszcze Kelati będzie próbował załapać się do NBA... a tam jak mu się uda na pewno ława :roll:
No i już wiadomo, że Kelati w NBA nie zagra, bo podpisał z Turowem nowy kontrakt :cool:. Zresztą napisałeś fajne statystyki z poprzedniego sezonu z czego czarno na białym widać, że Kelati to obecnie jeden z najlepszych ( o ile nie najlepszy) zawodnik polskiej ligi.
Yukasz pisze: Nigdy nie byłem do niego przekonany, nawet jak grał w Polonii a tam spisywał się w sumie dobrze. W poprzednim sezonie w Turowie przez większość czasu zawodził i dopiero pod koniec rozgrywek zaczął dobrze grać. Ale dla mnie on jest za słaby. EuGeniusz wymyślił sobie że Roszyk będzie zmiennikiem od zadań specjalnych :roll:
No racja, może aż tak dobrze nie grał, ale mi jakoś utkwiły w pamięci jego świetne mecze ;) Wg. mnie może być on istotnym wzmocnieniem Prokomu, który już ostro się uzbroił ;)
Yukasz pisze: A podobno bardzo blisko podpisanie kontraktu jest Serb Milan Gurović o którym mówi się od bardzo dawna :spoko:
Tak, czytałem o tym domniemanym transferze, a jeżeli do niego rzeczywiści by doszło, to polska liga w pewien sposób stałaby się jeszcze mocniejsza. Zawodnik takiego pokroju jak Gurović dodałby polskiej lidze większego rozgłosu.
Yukasz pisze: Józek uzależnia swoją decyzję o zasileniu Politechniki od tego czy jego partnerka życiowa Katarzyna Dydek ( :o to się porobiło :P ) dogada się z AZS-em Poznań w którym chce grać.
Świetna wiadomość, jak Poznań będzie grał w pierwszej lidze, to nie odpuszczę sobie najlepszych meczy.
lisek_chz pisze: Dobra tyle, nie chce mi się więcej pisać jak nikt nie odpisuje Razz
Chłopaki nie płaczą :P[/quote]

Nie płaczę, tylko żałuję :lol:

A w ogóle szkoda mi reprezentacji Polski. Polska Liga coraz silniejsza, mocniejsza i bardziej atrakcyjna dla obcokrajowców, a reprezentacja :roll: Ciągle jesteśmy przeciętniakami, lecz mam nadzieję że po najbliższych ME coś się zmieni ;) Urlep czyni cuda podobno :twisted:

Wróć do „Inne sporty”