Nie przypominam sobie aby w Polsce miał miejsce jakiś transfer... ale właśnie zwykłe przechodzenie do klubu gdy grajek jest wolnym agentem.lisek_chz pisze:No możliwe, jeszcze się tak dobrze nie znam, oglądam polską ligę od kilku lat Wink
lisek_chz pisze:No i już wiadomo, że Kelati w NBA nie zagra, bo podpisał z Turowem nowy kontrakt Cool.
Ponoć Prokom porozumiał się już z zawodnikiem i mają podpisać kontrakt na dwa lata tylko obie strony czekają aż skończa się rozgrywki z Serbii. A tam dopiero jutro rozpocznie się finał pomiędzy Crveną Zvezdą (gra tam Gurović) z Partizanem Belgrad.lisek_chz pisze:Zawodnik takiego pokroju jak Gurović dodałby polskiej lidze większego rozgłosu.
Grają w niej jako Politechnika od sezonu bo wcześniejsze dwa lata grała Pyra Poznańlisek_chz pisze:Świetna wiadomość, jak Poznań będzie grał w pierwszej lidze, to nie odpuszczę sobie najlepszych meczy.
A już jakiś czas temu kontrakt z Anwilem podpisał Patrick Okafor - najlepszy strzelec poprzedniego sezonu z 17,3 pkt/mecz. Grał w Polpharmie jako silny skrzydłowy. A Anwil ma już ponoć zapewniony budżet jaki miał w poprzednim sezonie a działacze liczą jeszcze ze do sponsorowania klubu włączy się Hydrobudowa
No 7 miejsca jak w Barcelonie przez najbliższe kilkanaście lat bym się nie spodziewał bo szwankuje u nas szkolenie młodzieży. Dobry wg mnie jest zapis że na parkiecie przez cały mecz musi przebywać minimum jeden Polak i w meczowej dwunastce czterech naszych rodaków. Zgodzę się że jak na razie liga nie może sobie na coś więcej pozwolić bo dobrych Polaków jest mało a do tego oni się bardzo cenią. Nie jedna drużyna chciała oprzeć swój skład w dużej mierze na Polakach ale jak przychodziło co do czego to okazywało się że taniej jest grać koszykarzami europejskimi a szczególnie tymi z Bałkanów przy podobnych umiejętnościachlisek_chz pisze:A w ogóle szkoda mi reprezentacji Polski. Polska Liga coraz silniejsza, mocniejsza i bardziej atrakcyjna dla obcokrajowców, a reprezentacja Rolling Eyes Ciągle jesteśmy przeciętniakami, lecz mam nadzieję że po najbliższych ME coś się zmieni Wink Urlep czyni cuda podobno Twisted Evil