Major League Soccer (MLS)

tyminho
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: tyminho » 19 cze 2007, 11:50

Małe OT, ale po części związane z tym tematem.
Po ostatnich powołaniach kadry USA na MŚ U-20 nasuneło mi się kilka pytań odnośnie ligi uniwersyteckiej w tym kraju. W kadrze Jankesów na te mistrzostwa znajduje się aż 7 zawodników-studentów. W zwiąku z tym mam kilka pytań i może MLSoccer lub ktoś inny obeznany w temaci mi pomoże. Otóż jaki poziom prezentują i jaką popularnoscia cieszą sie rozgrywki piłkarskie na Uniwersytetach. Jakie są czołowe drużyny. Czy najliczniej reprezentowany w kadrze Amerykanów zespół UCLA Bruins jest tegorocznym mistrzem? Czy może coś innego wpłynęło na tak liczne powołania dla graczy z Kalifornijskiej szkoły? Jak wygląda system rozgrywek, jakim gra się systemem, jak długo trwają rozgrywki itp. Jak by mógł mi ktoś pomóc poszeżyć wiedzę na ten ciekawy, acz u nas bardzo egzotyczny temat, był bym wdzięczny. Z góry dzięki ;)

Edit: Jeszcze jedno mi się przypomniało ;)
Pamiętam, że jak startowała liga MLS to jednym z bardzo ciekawych, nie spotykanych chyba nigdzie indziej elementów były specyficzne rzuty karne, wykonywane bodajże z odległości 30-35 metrów od bramki, gdzie zawodnik miał 5 sekund na oddanie strzału. Czy jeszcze w jakiejkolwiek klasie rozgrywkowej w Stanach jest ten system strzelania karnych praktykowany?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”