Euroliga

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 21 cze 2007, 15:00

Na początek chciałbym powiedzieć że z nowym zajedobrym trenerem Prokom z tym składem mógłby nawet pokusić się o Final Four :P

A tak serio to trener jest oczywiście potrzebny bo Prokom jak wiadomo takiego nie ma :P Nie no teraz już naprawdę będzie serio, let's jadymyy :lol: :arrow: no wszystko na papierze wygląda imponująco ale... ten trener :lol: Znaczy jeśli ten skład się sprawdzi to będzie super poza małymi wyjątkami. Wielce wątpliwe żeby Greer przeszedł do Prokomu tym bardziej że pod koniec sezonu miał niemały wpływ na grę Milwaukee. Gdyby nie to to też bym wątpił w przyjście zawodnika do Prokomu. No bo kto przy zdrowych zmysłach mażąc o NBA i przyjeżdżając do Polski aby się wypromować a następnie przechodząc do znacznie silniejszych lig i będąc tam gwiazdą a na koniec otrzymując wiele minut w NBA znowu się cofnie i wróci do Polski aby grać dla EuGeniusza :warrior: I jeszcze zdanie w artykule napisane że nie wiadomo czy Kozły puszczą Greera... :zgon: Jakby przyszedł to zajefajnie no ale nie chce mi się wierzyć żeby zdecydował się na taki ruch a i w NBA pewnie więcej będzie zarabiał. A nawet jak nie to jest to dla mnie bez znaczenia.
Drugie co mi się nie podoba to osoba Masiulisa :angry2: Wg mnie Besok po tym jak walnie przyczynił się do mistrzostwa powinien zostać tym bardziej że jak dla mnie Prokom bez Besoka nie zagrałby w finale :o Masillis to stary dziadek i to z nim powinno się rozwiązać umowę mimo że jest koszykarzem wiele droższym. Ale pewnie Kijek wymyślił sobie że Wolkowyski będzie grał na centrze razem z Van Den Spiegelem.
Po trzecie nadal nie widzę w tej drużunie rozgrywajka pokroju Miglinieksa który podaniami obsługiwałby całą te zbieraninę koszykarzy.
Co do Wolkowyskiego to w sumie mimo jego wieku (prawie 34 lata :roll: ) to zatrudnienie go jest niezłym posunięciem a to nie tylko przez fakt że ma polskie obywatelstwo choc to jest jego ogromnym plusem. Kilka lat temu Wolkowyski może nie był pierwszoplanową postacią ale walnie przyczynił się do zdobycia wywalczenia przez Argentynę (Boca zostało mistrzem :P ) złotego medalu na Olimpiadzie i na pewno. Tylko jak będzie się spisywał teraz :think: W Polsce już nie raz grały duże nazwiska a ich gra była wielkim niewypałem, no ale może teraz będzie inaczej.
No i na koniec chciałem się zapytać gdzie jest ta odmłodzona drużyna jak nie tak dawno temu zapowiadano :?:
Należy dodać że z żadnym obcokrajowcem kontrakt nie został jeszcze podpisany i nie uwierzę dopóki nie zobaczę. W poprzednim roku też wiele się mówił a niewiele z tego wyszło a nie wiem jakie źródła ma pan dziennikarz żeby tyle wiedzieć. No zobaczymy i fajnie byłoby widzieć takich zawodników w Polsce 8) No i co do walki o F8 czy F4 to różnie z tym może być. Wiele będzie zależało od losowania bo nawet żeby awansować do F8 można natrafią na grupę z Panathinaikosem i Barceloną jak to miał miejsce w tym roku i z wielkich nadziei może być wielki kał :wink: Ale taki skład z Greerem lub innym bardzo dobrym rozgrywającym powinien zapewnić kibicom z Polski że takie mecze jak np w Kolonii czy u siebie przegrywane w końcówkach z czołówkę europejską nie powinny mieć miejsca a drużyny te do Sopotu nie będą przyjeżdżały jak po swoje ale będą musiały się sporo napocić bo nawet EuGeniusz nie powinien spuścić powietrza z takiej ekipy :boruta:

Bodiroga podpisał kontrakt z Romą i przez najbliższe trzy lata ma pełnić funkcję dyrektora sportowego :P

PS czeherze :arrow: Prokom to polska drużyna i... no właśnie :glass:

Wróć do „Inne sporty”