Wasze samochody

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 21 cze 2007, 15:05

Nie wiem co wam się nie podoba w Golfach. Mój ojciec kupił teraz Golfa II z 1991 roku i jest lepszy niż niektóre nowo produkowane. Klima i wspomaganie kierownicy nie zawsze jest standardem ;) Oczywiście te golfy, które od lat jeżdżą po polskich drogach, o których właściciele nie dbali z należytą starannością to długo już nie pochodzą. Jednakże sprowadzając sobie starszy samochód z zagranicy (np. z Niemiec) gdzie te samochody jeżdżą po autostradach nie są tak dobite jak te w Polsce.
Moim zdaniem za golfem przemawia jednak renoma. Co golf to golf ;)

Co to Kii to jakoś mnie do siebie nie przekonuje. Wyżej cenię sobie inne azjatyckie marki z Toyotą i Nissanem na czele. Długo jeździłem Almerą, potem trochę Almerą Tino i zawsze doznania z jazdy były przednie.

A jak ktoś chce wydać bardzo mało pieniążków to polecam Corsę A, najlepiej te z końcówki produkcji (1992 rok), mają strasznie dopakowane silniki. Nieraz zdarzało mi się wyprzedzać dużo mocniejsze samochody. Tylko trzeba jakiś spojler wstawić bo strasznie lekki jest i przy 140km/h na wzniesieniach można mieć niemiłą niespodziankę rodem z serii Need4Speed :D

Wróć do „Hyde Park”