Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 16:36

maciek_88 pisze:Ponoc interesujemy się jakimś Ezequielem Garayem, o którym oczywiście pierwszy raz słyszę, więc mam nadzieję, że jakiś fan Primera Divison przybliży mi jego sylwetkę
Nie będę się rozpisywał. Jak komuś innemu się chce to to zrobi :P Jest to zawodnik na pewno bardzo przyszłościowy (20 lat). Jako, że jest Argentyńczykiem to prawdopodobnie nie posiada paszportu UE. Ma bardzo dobre warunki fizyczne (186/87), a zatem w walce w powietrzu radzi sobie naprawdę dobrze. Jedynym jego rzucającym się w oczy minusem jest brak doświadczenia. Czasem zdarzy mu się popełnić jakiś błąd (nie często, ale jednak) jak chociażby przy bramce Raula w drugiej części sezonu. Jakby nie patrzeć odddał mu piłkę we własnym polu karnym. Na pewno chłopak coś w sobie ma, bo nawet Benitez chciał go zimą sprowadzić na Anfield Road. Więcej o nim pisać nie będę bo widziałem zbyt mało jego występów w większym wymiarze czasowym i mógłbym minąć się w czymś z prawdą :P Jest młody, ale poziom trzyma. Jakby nie patrzeć jedna z tych postaci, od których w Racingu zaczyna się ustalanie składu. Warto zauważyć, że pomimo gry na obronie był w tym sezonie drugim strzelcem swojego zespołu (10 bramek w lidze - Realowi strzelił 3 :won: ). Wynika to jednak w dużej mierze z tego, że jest on w Santander egzekutorem rzutów karnych. Bardzo istotne jest to, że gra bardzo czysto (tylko 3 żółte kartki w całym sezonie ligowym). Pomysł z jego transferem na pewno jest niegłupi. Wiąże się z jakimś minimalnym ryzykiem, ale gra jest warta świeczki bo za rok jego cena może być dużo wyższa :wink:

Wróć do „Włochy”