Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 22 cze 2007, 22:29

el_sniezka pisze:7 i ostatnie nasze wzmocnienie.
Dziwne, przecież Ribery był 8. zakupionym piłkarzem :lol:.

Ze Roberto podpisał wczoraj 2- letnią umowę z Bayernem. Brazylijczyk będzie grał z '15,' jego poprzednim numer ['11'- przyp. ja] przejął Prinz Poldi. Nowy Ze ma spełniać w Monachium nieco inną rolę- jego głównym zadaniem będzie teraz gra w środku pomocy, u boku van Bommela.

Jednak przychodzę tu z innego powodu- Andi Görlitz w przyszłym sezonie nie będzie grał w Bayernie. Bawarczycy dogadali się z Karlsruher w sprawie wypożyczenia prawego obrońcy i w sobotę Andi ma podpisać roczny kontrakt z KSC.
IMO bardzo dobrych ruch ze strony działaczy. Co prawda, Sangol nie przepracuje z zespołem całej rundy przygotowawczej, a także straci początek przyszłego sezonu, mamy do dyspozycji jeszcze Lahma, Alitintopa, Lella, a nawet Ottla, którzy spokojnie mogą grać po prawej stronie defensywy. Damy radę bez Görlitza. Dla niego natomiast będzie to wielka szansa na powrót do gry na wysokim poziomie. Karlsruher boryka się obecnie z dużymi problemami z prawą obroną, więc Andi może liczyć na regularne występy, czego Bayern zagwarantować mu nie mógł.

Ciekawe jak ma się sprawa z dos Santosem, bo jakoś w mediach ostatnio o nim cicho :think:.

Edyta 8)

Byłem szybszy niż najlepszy polski serwis Bayernu :P.

Wróć do „Niemcy”