Marcin Klatt podpisał w piątek kontrakt z Łódzkim Klubem Sportowym - poinformowały władze ŁKS SSA.
Negocjacje dotyczące pozyskania tego napastnika przez Łódzki Klub Sportowy trwały od poniedziałku. W piątek Klatt złożył podpis pod umową, w siedzibie klubu przy al. Unii.
- W ŁKS-ie będę chciał się odbudować. Ostatnio trenowałem indywidualnie, po wycofaniu się z drugiej ligi bydgoskiego Zawiszy. Mam nadzieję, ze wykorzystam swoją szansę. Działacze ŁKS przekonywali mnie, że zespół w porównaniu z poprzednim sezonem, nie zostanie osłabiony - powiedział w rozmowie Klatt.
Według właściciela ŁKS SSA, Klatt przeszedł do łódzkiego klubu na zasadzie transferu definitywnego. - Za Klatta będziemy musieli zapłacić Zawiszy do końca czerwca 2008 r. Jeśli zawodnik sprawdzi się, to zapisaną w umowie kwotę przekażemy Zawiszy w przyszłym roku - powiedział Daniel Goszczyński. Nie zdradził jednak, ile pieniędzy Łódzki Klub Sportowy będzie musiał przelać na konto bydgoskiego klubu.
Klatt jest pierwszym zawodnikiem, pozyskanym przez Łódzki Klub Sportowy po zakończeniu sezonu 2006/2007.
Niech chłopak weźnie swoje "poczynania" do serca i odbuduje się, bo teraz będzie musiał długo pracować nie tylko nad swoją formą ale też reputacją, którą sobie wyrobił w Kielcach