Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 23 cze 2007, 10:52

Yukasz nie znam całej sprawy z tym Bacikiem, więc Ci o tym nie napiszę ;)

Za to:
28-letni belgijski koszykarz Tomas Van Den Spiegel jest pierwszym zawodnikiem, który podpisał kontrakt z mistrzem Polski Prokomem Treflem Sopot na sezon 2007/2008.
Świetnie. Kojarzę go z występów w Eurolidze w barwach CSKA. Przyda się Prokomowi taki środkowy, ograny w Europie, z wyrobioną dobrą marką.
Blisko przedłużenia umowy z klubem z Sopotu jest wychowanek Prokomu, 27-letni Filip Dylewicz - poinformował PAP prezes Prokomu
Kazimierz Wierzbicki
Natomiast to mnie trochę zdziwiło. Podobno Dylewicz był już po słowie z Anwilem, a tu jednak przedłuży kontrakt? Siedzi z reguły na ławce, wchodzi tylko na końcówki. Nie wiem czym to argumentuje, ale może liczy się dla niego głównie kasa niż gra ;)
Iwo Kitzinger, najbardziej rozchwytywany polski zawodnik na tegorocznym rynku transferowym zagra w Turowie BOT Zgorzelec. Jest pierwszym Polakiem, który podpisał umowę z Turowem przed nadchodzącymi rozgrywkami.
:roll: Kitzinger przecież miał przechodzić do Prokomu. Tak pisali na onecie, że na 99% jest już w Prokomie itd. Swoją drogą świetny transfer BOTU, a i w końcu kupili polaka :lol: Jestem ciekaw jak Iwo będzie spisywał się w zespole wicemistrza Polskii, czyli zagra w Eurolidze (?) czy w ULEB'ie? Yukasz

No i jeszcze Koszarek w Anwilu, to yło do przewidzenia, bo nie podobało mu się na ławce rezerwowych. Tak czy tak nie miał szans w bezprośrednim pojedynku z Rodriguezem. A Anwilowi przyda się Koszarek, tym bardziej że raczej odejdzie Pluta ( tylko gdzie?).

A ja jestem szczęśliwy gdy przeczytałem wiadomość:
Kolejni koszykarze w Prokomie - powrót Greera?!
:jupi: Greer to był kiedyś mój ulubiony koszykarz jak grał w Śląsku. Nie wiem w jakiej formie jest teraz, ale kiedyś był fenomenalny. Szybki, zwinny, świetnie wchodził pod kosz, wysoka celność rzutów za 3 pkt. Ale nie wiem czy to nie plotka, bo Lynn gra obecnie w NBA (Millwueke, jakoś tak, nie znam się ;)) i wątpię, aby zdecydował się odjeść do DBE. Tym bardziej, żę przebywa na parkiecie średnio 10 minut. ;)

Wróć do „Inne sporty”