Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 23 cze 2007, 12:51

lisek_chz pisze:Podobno Masiulis ma odejść.
Jak pisałem wyżej podobno ma zostać :(
lisek_chz pisze:to nie będzie miał szans na grą w podst. 6
Oczywiście 'piątkę' :wink:
lisek_chz pisze:A raczej to będzie krok w tył, bo odszedł do gorszego zespołu.
Do jakiego gorszego zespołu :?: To że Anwil zajął dopiero czwarte miejsce o niczym nie świadczy a teraz ponoć ma mieć wyższy budżet niż tegoroczny, zresztą Turów też. To Anwil jako jedyny w Polsce tak naprawdę zagroził Prokomowi i te drużyny stawiałbym na równi - jeszcze daleko do jakichkolwiek rozstrzygnięć i początek transferów ale to one powinny walczyć o finał. No i Pipan zapowiadał że koszarek będzie pełnił ważną funkcje w jego zespole więc dla mnie na pewno nie zrobił kroku w tył a jak będzie dobrze się spisywał to może nawet na tym skorzysta.
lisek_chz pisze:To chyba nie potrzebne było to powiększenie. W tym wypadku słabsze zespoły będą dostawały szanse (może to i dobrze), ale te lepsze będą musiały jeździć do nich by ich zdetronizować.
Ja wiem czy to źle :think: Na pewno będzie trzeba trochę więcej pograć ale bo teraz będzie dziewięć grup a nie jak dotychczas cztery. Nieco obniżono wymagania, choć i tak ich Turów nie spełnia i swoje mecze prawdopodobnie będzie rozgrywał w... Czeskim Libercu :o Chyba jako pierwsza drużyna w historii u siebie będą grali za granicą :roll: Dla mnie jak zwiększyli liczbę uczestników to niech tak będzie, przynajmniej więcej polskich drużyn ma szansę się pokazać i Polska na tym na pewno zyskuje. Tylko jeszcze trzeba chcieć :!:

W koszykarskich europejskich rozgrywkach szykuje się rewolucja, a także wielka wojna. W czwartek (kiedyś tam - przyp. Yukasz) w słoweńskim Portoroże władze ULEB-u, organizujące rozgrywki Euroligi i Pucharu ULEB, postanowiły rozszerzyć te drugie rozgrywki z 24 do 50, a może nawet do 60 drużyn. Zrobiły to wbrew FIBA - światowej organizacji koszykarskiej, która w Europie organizuje konkurencyjne rozgrywki FIBA Cup i była przeciwna ekspansji ULEB-u. Oznacza ona bowiem marginalizację, o ile nie likwidację pucharów "fibowskich".

A wg eurobasket.com Travis Best podpisał jednoroczny kontrakt z Prokomem a Witka przedłużył umowę z Turowem.

Wróć do „Inne sporty”