Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Valencianista » 23 cze 2007, 15:36

Ja osobiście w Gavilanie widzę gracza,który może posadzić na ławce Vicente.Już teraz lepiej wrzuca piłki.O jego talencie najlepiej świadczą jego statystyki z sezonu 05/06 kiedy grał w Getafe na wypożyczeniu.Zaliczył 5 goli i bodaj 11 asyst.
O Regueiro pojawiły się plotki transferowe.Miałby latem zasilić Atletico Madryt.Ale nic konkretnego nie padło.Ponoć złożyliśmy ofertę rzędu 12 mln Euro za Luisa Garcię z Espanyolu.Forlan byłby ciekawą opcją.Zawodnik ograny w La Liga,strzelił w ostatnich 3 sezonach 57 bramek w bodaj 102 meczach.
Osobiście uważam,ze potrzebujemy kolejnego delantero.Morientes ma problemy z kontuzjami,Arizmendi jest raczej uzupełnieniem składu.I rywalizować może na kilku pozycjach.Grywał w tym sezonie jako prawoskrzydłowy (bodaj w meczu z Realem na Riazor).
Póki co potrzebujemy nowego dyrektora sportowego.Z kandydatów ciekawie prezentuje się Manuel Angel Ruiz.Jest już po słowie z Solerem i wydaje się,że były dyrektor sportowy Atletico Madryt obejmie tę funkcję.Więc póki co raczej nie ma się co spodziewać nowych transferów.
Wobec możliwego wypożyczenia Hugo Viany koniecznością jest także pozyskanie środkowego pomocnika (poza już pozyskanym Sunny'm z Polideportivo Ejido.Warto byłoby spróbować z Borja Oubiną z Celty Vigo.Wobec relegacji drużyny Oubina byłby stosunkowo łatwy do wyciągnięcia.Osobiście najchętniej widziałbym Joao Moutinho :roll: ze Sportingu Lizbona (mógłby przyjść razem z wracającm z wypożyczenia Caneirą.A skoro już przy obrońcy jestem.Wydaje mi się,że poszukamy jeszcze jakiegoś środkowego obrońcy.Całkiem możliwe jest także odejście Davida Navarro.Quique nie ma do tego obrońcy zaufania i raczej nie będzie na niego stawiał.

Gdzieś w cieniu pierwszej drużyny dzieją się miłe dla kibiców Ches rzeczy.Valencia Juvenil jutro rozegra mecz finałowy z Albacete Balompie Juvenil w Młodzieżowym Pucharze Króla.Jeśli nasi młodzi sobie poradzą to skompletują "triplet" :D Są tam piłkarze,którzy już niedługo mogą stanowić o naszej sile.Szczególnie dobrze zapowiadają się Pierrick Dipanda i Marc Castells.Pierwszy to napastnik,zaś drugi jest środkowym pomocnikiem.

Sempre Che...

Wróć do „Hiszpania”