Copa America Wenezuela 2007

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 23 cze 2007, 18:33

Jehry pisze:Dziwię się trochę trenerowi Meksyku Hugo Sanchezowi,
że nie bierze na Copa America trójki kluczowych graczy -
Osorio, Salcido i Pardo. Rozumiem że mogą być zmęczeni,
ale czy nie można było ich oszczędząć w złotym pucharze?
Trudno mi sobie wyobrazić jedenastkę Meksyku bez nich,
szczególnie bez Pardo. Jestem trochę zawiedziony, no ale cóż,
zobaczymy jak będzie na turnieju.

To nie jest dziwne, ale rozsadne dla Meksyku Gold Cup jest wazniejszy niz Copa America z 2 powodow chca byc najlepsi w CONCACAF bo ostatnio dostaja regularnie od USA a to dla nich obraza.Dodatkowo mistrz z Ameryki Polnocnej zagra w Pucharze Konfederacji w 2009 roku w RPA co jest wazniejsze niz Copa America bo to turniejna obiektach MS na rok przed mundialem.Turniej daje przedsmak rywalizacji na MS i ma dobra obsade.W Copa America Meksyk nic nie moze wygrac bo to nie ich konfederacja a i tak bardzo czesto graja z druzynami z Ameryki Poludniowej gdzie tylko Argentyna i Brazylia daja im prawdziwa konkurencje.Meksyk jest silny i nie ma problemu dla nich grac z innymi krajami z tej strefy co i tak czesto robia poza CA.Meksykanie graja juz od kilku edycji CA i bardzo dobrze sobie radza.
Wyobraz sobie ze Osorio, Salcido i Pardo graja prawie non stop od MS 2006 bo po tym turnieju przeszli od razu do Niemiec i Holandii gdzie ligi sa duze po 18 druzyn i dobry poziom wyobraz sobie teraz zaraz po sezonie grac w 1 pucharze Gold Cup 6 meczow i od razu po paru dniach w 2 Copa America gdzie Meksyk i tak powinnien awansowac do cwiercfinalu, wiec wychodzi dodatkowo przynajmniej 4 mecze w najgorszym wypadku 3.To nie mialo by sensu ci gracze powinni grac 1 turniej i teraz wyobraz sobie po co sens grac im w CA i po sezonie czekac na ten turniej do 24 czerwaca rozsadzniej grac im tylko w Gold Cup zaraz po sezonie gdzie ten turniej jest wazniejszy dla Meksyku.Wyobraz sobie dodatkowo ze kluby nie maja obowiazku zwalniac pilkarzy z CONCACAF na CA bo to nie ich konfederacja maja za to obowiazek zwalnic ich na Gold Cup.Wydaje mi sie ze kluby nie daly by grac swoim zawodnikom 2 turniejow, wiec logicznie jest z wielu powodow ze graja oni tylko w Gold Cup.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”