Zgadzam się z tym co napisał Babel o LM.
Kadziewicz / Pliński to nie Jurkiewicz - generalnie jest antyfanem tego zawodnika, analogicznie jak Małeckiego. Niczym mnie chyba nie przekona do siebie były zawodnik Politechniki, a pomyśleć, że był w pierwszej turze powołanych przez Lozano i zagrał w pierwszym dwumeczu pod wodzą Lozano - ze Słowacją, tam oczywiście nic nie pokazał.
Czarnowski to akurat imho fajne wzmocnienie, Ivanov też, ale to i tak nie ta siła ataku.
Łomacz fajnie, że przyszedł. Chyba byłbym w stanie się założyć, że często JSW będzie sięgała po parę Łomacz - Kamiński.
Prygiel ma się do Szymańskiego tak jak jak Komandos do Porto, albo lepiej Starogardzka do Wyborowej.
Tak 2 wychodzą, trzecia (albo trzecie - najlepsi z trzecich miejsc, tego nie jestem pewien) mają 1/4 Pucharu CEV zapewnioną.
Co do transferów to:
Resovia ma wielu graczy, na każdej pozycji się wzmocnili, tylko co teraz z tym zgraniem - które było siłą Rzeszowa przez ostatni sezon? Myślę, że dopiero w drugiej cześci sezonu będą groźni - a tym samym po pucharach nici.
Kaczmarek wreszcie pogra w PLS, wielki ponoć talent na rozegraniu ze Skry - mam nadzieję, że to wypozyczenie jest a nie transfer definitywny.
Politechnika nadal na końcu, będzie jak z Energią Sosnowiec swego czasu, zaboli upadek, oj zaboli.