Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 23:09

boskigonzo pisze:Co do kłótni. Przeciesz sie dowiedzielismy i Ruud i SAF otwarcie mowili o powodach transferow. Mieliby po co klamac?
Przecież byli pokłóceni więc formalnie nie kłamali. Sugeruję tylko, że transfer był przesądzony troszkę wcześniej. Tak naprawdę trudno powiedzieć z jakich powodów. To tylko moja teoria spiskowa :P
boskigonzo pisze:a co powiedzieli jak odchodzili ww. Beckham, Keane,Ince...Myslisz ze wtedy sie cieszyli? Myslisz ze na SAFie zrobila wrazenie reakcja kibicow na te transfery?
Trochę inna sytuacja. Keane'a i Ince'a sobie odpuszczę. Zajmę się tylko Beckhamem i Ruudem. Zauważ, że Becks odchodził za trochę większe pieniądze i tam też była napięta sytuacja. Pamiętny but kopnięty przez przeżuwacza gumy :lol: Ruud jakby nie patrzeć nie kosztował tak wiele, ile jest wart. O Beckhamie nikt nie mówił, że jest niepotrzebny. Ruud pomimo tych późniejszych wypowiedzi sir Alexa miał wolną rękę. Kwestia była tylko wyłożenia przez Real przyzwoitej gotówki. Przyzwoitej, nie wygórowanej. Nikt nie starał się zapobiec transferowi czy też sporo na nim zarobić. W przypadku transferu van Nistelrooya kibice nie mieli zastrzeżeń, bo sytuacja została przedstawiona prawie tak, jakby mieli wybierać Ruud albo sir Alex. Gdyby miał odejść "bo tak" to byłoby troszkę co innego. Trzymam się poprostu mojej teorii, że transfer był przesądzony troszkę wcześniej, ale takie odejście bez powodu byłoby dziwnie odebrane :wink: Nie mam nic na potwierdzenie tej teorii, sądzę jednak, że to całkiem prawdopodobne.

Wróć do „Anglia”