Film jest po prostu wypasny! Na pewno nie mozna porownac go do Wladcy Pierscieni, bo z tym akurat nic sie nie rowna , ale Troja to - ogolnie mowiac - najciekawsza pozycja ze wszystkich, jakie sie w tym roku ukazaly. Trzeba zobaczyc, nie ma bata, a czy w kinie, czy na div'x to juz kwestia przyzwyczajenia i zasobnosci portfela.
Dobór aktorów rewelacyjny. Eric Bana jako Hektor super, Pitt jako Achilles jeszcze lepszy. Film wypada rewelacyjnie zwłaszcza po konfrontacji z beznadziejną "Heleną Trojańską".
Dla mnie to nie jest film w ktorym najwazniejsze sa efekty graficzne, momenty walk i starcja wojsk, ten film ( moim zdaniem ) ma szerszy wymiar duchowy , dzieki czemu bylem wprost oszolomiony efektami prac rezysera i całej ekipy. Pokazana jest tutaj gloryfikacja mestwa, odwagi, walecznosci, ktora przewija sie przez cały film i jest to abrdzo dosadnie pokazane, natomiast karci sie pyche, oraz daznie do wladzy natomiast rezyser probuje zadac pytanie, warto zyc jedynie dla chwały i po to aby zapamietali nas potomni??....
w filmie jest naprawde mase niescislosci
Strasznie podobal mi sie koniec filmu kiedy to "niby" pokazane jest ze Apollo umiera od strzaly wbitej w pięte, jest to pokazanie moim zdaiem bardzo smiesznie i z przekasem.
Ja wczoraj łyknolem Looney toons znowu w akcji, jak zawsze mozna bylo posmiac sie z wszystkich postaci braci warner , aczkolwiet to juz nie to samo co za dawnych mlodzienczych lat...
Ktos kto lubi sie posmiac polecam Starskiego & Hutha, boków na tym filmie nie bedziecie zrywac, ale jest wiele śmiesznych scen, a rola Snoop Dooga poprostu rewelacyjna.
Acha podobno "cooler" jest (mimo tego iz widzialem zwiastun - nic szczegolnego ) bardzo dobry, byl juz ktos?