Copa America Wenezuela 2007

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post autor: Sero » 26 cze 2007, 17:06

Na początek chciałem wyrazić żal, że nie będę mógł oglądać CA w TV :P niestety pozostaje tylko internet w słabych jakościach meczów. Druga sprawa trochę szkoda, że turniej koliduje się z MŚ u-20. Popieram Corinthiansa, który pisał na wcześniejszych stronach, że rozwiązaniem problemu ze spadkiem prestiżu mogły by być mistrzostwa kontynentu co 4 lata w tym samym czasie co EURO.

Faworyci ? wiadomo Argentyna i Brazylia w pierwszym szeregu. Szczególnie albiceletes powołali silną i wyrównaną kadrę. W tym wypadku mam nadzieję, że mediolańska kolonia nie zawiedzie :] U kanarków szkoda braku takich gwiazd jak Ronaldinho czy Kaka, ale młodzi jak Diego czy Anderson w niedługim czasie też powinni stanowić o sile Canarinhos, więc ten turniej będzie dla nich idealnym sprawdzianem dojrzałości.
Urugwaj i Meksyk mają obok wyżej wymienionych faworytów najsilniejsze kadry (a przynajmniej takie które ja znam ; ] ). Wenezuela też nie powinna być skazywana na pożarcie. W końcu własne ściany to często ściany w których dzieją się cuda.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”