Inter Mediolan (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 26 cze 2007, 17:15

Nasz Adi już miał uciec do Turcji do Fenerbahce , ale ostatecznie nie zdecydował się. Woli zostać we Włoszech. Szczerze to myślałem , że w wieku 24 lat pojedzie tam na emeryturkę :lol: . Do swoich przyjaciół Zico , Roberto Carlosa i Lincolna.
No , może z tą emeryturą przesadziłem , ale chociaż myślałem , że odejdzie żeby się odbudować jak choćby Anelka , który też był skreślony przez wielu.
We Włoszech raczej chętnych nie ma , jak już to Viola czy Milan. To jedyne opcje według mnie. Ja byłbym za wypożyczeniem , chłopak grać potrafi , każdy to wie , tylko po prostu...mu się nie chce :roll: . Woli żłopać kasę z pensji i siedzieć na ławie niż grać w pierwszym zespole.

Z Suazo jestem bardzo zadowolony. Dotrzymał słowo i naprawdę to cenię. Już na początku zdobył u kibiców poparcie. Myślałem już , że nie dojdzie do tego transferu , że zdyskwalifikują go itp. ale na szczęście wszystko jest w porządku.
Wielu uważa , że jest niepotrzebny , ale według mnie będzie dużym wzmocnieniem. Tak jak wspomniał El Sero cechuje go wszechstronność , spokojnie może grać na kilku pozycjach i przyda się w przypadku kontuzji niektórych graczy.

Pozostaje jeszcze sprawa obrońcy i Teveza. Tevez jest świetny , ale ja na tą chwilę dużo bardziej wolałbym Quaresmę na skrzydle , Camoranesi nie :P . Bardzo nie lubię jego stylu gry . Z Ricardo może być problem , bo podobno prezes Porto po sprzedaży Andersona zapowiedział , że nie osłabi już klubu w tym okienku i z gwiazd już nikt nie odejdzie.
Andersona zastąpił Kaz , to czemu teraz Ricardo nie miałby zastąpić Grzelak :P .
Na środek obrony kandydatami są Barzagli i Chivu. Powiem wprost - niepotrzebni. Kolejny niepotrzebny wydatek , dużo ważniejsze jest wzmocnienie środka pola i skrzydła. Podobno ma to być Maresca , były Bianconeri . Gracz niezły , idealnie pasowałby na zapchajdziurę. Przekonał mnie swoim golem w meczu z Realem :P .

Możemy za to już żegnać El Chino , który odchodzi , w grę wchodzą hiszpańskie kluby na czele z Atletcio Madryt. Wspaniałą grę mieszał z kontuzjami. Będę za nim tęsknić.
El Chino :!:

Uff...od kilku dni chciałem napisać tego posta :P

Wróć do „Włochy”