Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 26 cze 2007, 18:45

Krzoska (były rzecznik, obecnie dziennikarz TVP3) dzisiaj powiedział, ze klub prawdopodobnie pogodził się ze stratą Dolhy. Mam nadzieję, że bazował wyłącznie na dzisiejszej obecności Dolhy na Wiśle, nie na jakiś informacjach z klubu... Bo moim zdaniem Wisła ma poważne argumenty w sporze, konstruować kontrakty potrafi, a kwestia przedłużenia polega rzekomo na wcześniejszym poinformowaniu zawodnika i zaoferowaniu podwyżki - a te warunki zostały wypełnione. Nie łudzę się, że Ema zagra w Wisle, zresztą nie chciałbym, ale jestem pewien, że przynajmniej przez połowę rundy Dolhy na boisku nie zobaczymy, a i odszkodowanie marne jakieś pójdzie.

Wraca Kosowski i tylko to jest pewne, Niedzielan był ciężki do zakontraktowania (pieniążki, pieniążki) i nie będę zdziwiony jeśli nie zostanie pozyskany żaden napastnik. Z Ćwielongiem ta sama sytuacja, co w zimie, też nie liczę na niego, a Jirsak do końca nie spełnia oczekiwań trenera, więc w takim razie jaki jest sens wydawania ponad pół miliona euro na niego? Dosyć śmieszna sytuacja z testowaniem dwóch bramkarzy, bo to nie jest nagląca sprawa. Zapowiada się mocna kopanina o Boguskiego, Ożóg się zapomina i próbuje wychodzić przed szereg - szkoda, bo obie strony będą stratne, a największe krzywdę robi zawodnikowi. A Wisła jeszcze idzie na rękę Belchatowowi i puszcza wcześniej Stolarczyka - naprawdę śmieszny człowiek.

Jeszcze w kwestii Kosowskiego. Nie sądzę, by od razu brylował, ale jeśli dać mu czas, to myślę, że ciężar gry przejdzie w tym sezonie z prawej na lewą stronę.

Pojawił się nowy sztab szkoleniowy... a co z Andrzejem Bahrem? Klub podobno miał z nim nie kończyć współpracy...

Wróć do „Polska”